ISKRENI KAPETAN

Komentar Marka Livaje neće razveseliti nikoga u Hajduku: Prave momčadi...

28.10.2023 u 10:10

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pod novim - starim trenerom Mislavom Karoglanom prekinuli su negativan niz, te su u Koprivnici pobijedili Slaven Belupo 1:0. Jedini gol postigao je Marko Livaja iz kaznenog udarca

Osim što je Hajduk prekinuo niz od dvije uzastopne utakmice u kojima je poražen, i Marko Livaja prekinuo je svoj dvomjesečni post bez postignutog gola. zadnjeg je 'pospremio' u Rudešovu mrežu, još u 5. kolu SuperSport HNL-a krajem kolovoza.

Unatoč tri boda, kapetan nije bio oduševljen izdanjem svoje momčadi.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'U prvom poluvremenu smo bili agresivni. Stvarali smo prilike i zasluženo poveli. Imali smo par dobrih šansi na lošem terenu. Najbitnija je pobjeda, znamo koliko smo ovdje puta gubili bodove. Nakon ne baš bajne situacije u zadnjih mjesec dana mislim da nam je pobjeda dala neki mali mir. Imamo još dosta, dosta toga za raditi. Moramo biti iskreni, drugo poluvrijeme je bilo loše. Nabijali smo loptu, a prave momčadi tako ne igraju. Moramo više igrati napadački, a vodilja nam treba biti prvo poluvrijeme u kojem smo bili agresivni u napadu i završavali s udarcima na gol', rekao je Livaja nakon utakmice.

U prvom poluvremenu Livaja se dosta nudio u sredini terena. Je li to bila taktička zamisao trenera Karoglana?

'On voli da budem na lopti. Rekao mi je da se izvlačim, a ako me budu pratili da će se otvarati više prostora našim krilima. To je u prvom poluvremenu izgledalo dobro, poslije smo se previše vratili nazad i nije bilo tog prostora kojeg smo otvarali u prvom'.

Utakmicu je obilježila i situacija s Ivanom Dolčekom koji je u igru ušao u 72. minuti da bi, zbog taktičkih razloga, iz nje izašao samo 12 minuta kasnije.

'Dolček je dobar momak, shvatio je domah da nije ništa osobno. Pitao je našeg team managera jesu li možda suci pogriješili broj. On mu je odgovorio: ‘Nisu, nisu, ti si‘, Shvatio je što je trener s tom izmjenom htio napraviti, da će Slaven Belupo dignuti stopera u napad i zato je htio zatvoriti utakmicu. Bolje da je zatvori jer kako smo djelovali u drugom poluvremenu, možda bi primili gol u zadnjim minutama jer prema naprijed nismo ništa napravili nego samo izbijali loptu'.

  • +20
Slaven Belupo - Hajduk (13. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak
Sažetak utakmice Slaven Belupo - Hajduk 0:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore