liga prvaka

Arsenal demolirao nemoćni Lens i utrpao mu čak šest golova

29.11.2023 u 23:24

Bionic
Reading

Arsenal je razbio Lens u 5. kolu skupine B. Bilo je čak 6:0 na Emirates stadionu čime je Arsenal osigurao prolaz u osminu finala, ali je time pomogao i PSV-u koji će također za njim

Prije zadnjeg kola PSV ima tri boda više od Lensa, ali i bolji međusobni omjer. Arsenal je i siguran pobjednik skupine.

Već na poluvremenu Arsenal je imao vodstvo 5:0, a redom su zabijali Havertz u 13., Gabriel Jesus u 21., Saka u 23., Martinelli u 27. i Odegaard u nadoknadi prvog dijela. U nastavku je sve zaokruženo golom Jorginha u 86. minuti iz jedanaesterca.

  • +9
Arsenal - Lens, Liga prvaka, 29.11.2023. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Ranije u ovoj skupini Sevilla je prokockala domaće 2:0 vodstvo protiv PSV-a. Poraženi su Andalužani 3.2, ali još uvijek mogu do trećeg mjesta i Europske lige. Za ta cilj moraju pobijediti Lens u gostima, u posljednjem kolu.

  • +10
Sevilla - PSV Eindhoven, Liga prvaka, 29.11.2023. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Spektakularna utakmica odigrana je u skupini A, u ranijem terminu, u Istanbulu. Pregršt golova, ali i sjajnih akcija, prilika i napetih situacija, ponudili su igrači Galatasarayja i Manchester Uniteda. Gosti su vodili 2:0 i 3:1, ali je završilo 3:3. Nakon što su kasnije Bayern i FC Kopenhagen na Allianz Areni odigrali dvoboj bez golova prije zadnjeg kola su tri momčadi i dalje u borbi za drugo mjesto na ljestvici.

  • +15
Galatasaray - Manchester United, Liga prvaka, 29.11.2023. Izvor: EPA / Autor: ERDEM SAHIN

Bayern je siguran prvi, a iza leđa Bavaraca Galatasaray i FC Kopenhagen imaju po pet, a Manchester United četiri boda. U posljednjem kolu Manchester United na Old Traffordu igra protiv Bayerna, a FC Kopenhagen je domaćin turskom prvaku.

Prije srijede osminu finala Lige prvaka osigurali su Bayern, Real Madrid, Real Sociedad, Inter, Manchester City, Leipzig, Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid i Lazio.

  • +9
Bayern - Kopenhagen, Liga prvaka, 29.11.2023. Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore