liga prvaka

Luda utakmica u Istanbulu; United je vodio 3:1, a na kraju spašavao bod

29.11.2023 u 20:58

Bionic
Reading

U Istanbulu su Galatasaray i Manchester United odigrali nevjerojatnu i iznimno napetu utakmicu koja je završila bez pobjednika 3:3. Ostale su time obje momčadi, zajedno s FC Kopenhagenom, u borbi za drugo mjesto i plasman u osminu finala

Ove su dvije momčadi uzbudljivu utakmicu odigrali i na Old Traffordu gdje je Galatasaray slavio 3:2. A u Istanbulu je bilo i napetije, vatreno od prve minute jer su gosti već do 18. minute vodili 2:0.

Odlični Argentinac Garnacho u 11. minuti je postigao prvi gol, dok je sjajni fol u 18. zabio Bruno Fernandes kada je zakucao loptu u domaće rašlje za 2:0 Manchester Uniteda.

Galatasaray nije zbog dva primljena gola pokleknuo već je u 29. minuti smanjio na 2:1 nakon što je Ziyech pogodio iz slobodnog udarca, a mogao je do odmora izbjeći rezultatski minus. Krajem prvog dijela Icardi je zabio za 2:2, ali je gol poništen zbog milimetarskog zaleđa.

Sa svih strana sijevalo je i u drugom poluvremenu. U 55. minuti je McTominay dodatno povećao prednost gostiju iz Manchestera te je zabio za 3:1, ali još jednom se domaćin vratio iz minusa od dva gola.

  • +15
Galatasaray - Manchester United, Liga prvaka, 29.11.2023. Izvor: EPA / Autor: ERDEM SAHIN

U 62. minuti opet je Ziyech zatresao mrežu iz slobodnog udarca, ali uz veliku pomoć gostujućeg golmana Onane koji je grubo pogriješio, dok je u 71. minuti Akturkoglu postigao sjajan gol za 3:3. Lijepo je primio i u trku žestoko opalio te pogodio bliži kut suparničkog gola.

Do kraja su obje momčadi imale niz dobrih prilika za pogodak i pobjedu. Tresao se i domaći okvir gola, ali je završilo bez pobjednika.

U nastavku večeri Bayern u Muenchenu igra protiv FC Kopenhagena. Bavarci su sigurni prvi, a iza njihovih leđa Galatasaray ima pet, a Danci i Manchester United po četiri boda. U zadnjem kolu igraju Manchester United - Bayern i FC Kopenhagen - Galatasaray.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore