TEŽI, VIŠI, JAČI

'Armenski ubojica' nije imao milosti prema MMA prvakinji

15.01.2013 u 08:36

Bionic
Reading

U veljači će UFC po prvi puta za glavnu borbu večeri imati meč dviju žena boraca, a aktualna prvakinja Ronda Rousey se za okršaj s Lizom Carmouche priprema sparirajući s jačim spolom

Odlaskom lijepe Gine Carano u svijet filma u ženskom MMA-u je ostala praznina. No pojavila se je nekadašnja olimpijska džudašica Ronda Rousey koja zna kako se privlači pozornost.

Amerikanka nije samo britkog jezika, nego je i odlična žena borac koja je u MMA-u na stopostotnom učinku od šest pobjeda, što joj je donijelo i naslov nedavno ugašenog Strikeforcea.

No Ronda Rousey je napravila nešto što do sada nikome nije uspjelo. Natjerala je predsjednika UFC-a Danu Whitea da promijeni mišljenje o ženama kao borcima te ju je on primio u svoju organizaciju, a 23. veljače nas s njom u glavnoj ulozi očekuje prvi meč žena u UFC-u.

Suparnica je sunarodnjakinja Liz Carmouche (omjer 7-2), a Ronda ništa ne želi prepustiti slučaju, pa trenira i s puno jačim, muškim borcima.

Sada je imala sparing s Gegardom Mousasijem koji nosi naziv 'armenski ubojica' te u 'slobodnoj borbi' ima omjer od 33 pobjede, tri poraza i dva neodlučena meča.

Bez obzira na Rondinu borbenost nije u kavezu imala šanse, jer je Mousasi 32 kilograma teži (93-61) i 18 centimetara viši (186-168), pa je to bio neravnopravan, ali za nju zasigurno koristan trening.