iako ga je simeone volio

Argentinski veznjak nije skrivao jedini razlog svog odlaska iz Madrida u Kinu: Neću biti licemjer...

27.05.2020 u 08:09

Bionic
Reading

Argentinski vezni igrač Augusto Fernandez, koji je do studenog 2019. godine igrao za kineski klub Beijing Renhe, priznao je koji je bio jedini razlog njegova odlaska u Kinu.

Ovaj iskusni veznjak više od dvije godine bio je igrač madridskog Atletica, prije nego što se odlučio na najveću avanturu u karijeri, odnosno odlazak u kineski Beijing Renhe.

Argentinac Augusto Fernandez je u sezoni 2009/10 stigao u Europu, točnije u St. Etienne, ali se i vrlo brzo vratio u Argentinu. No, u sezoni 2012/13 ponovno se vratio u Europu, ali sada u Španjolsku, prvo u Celtu, u kojoj je proveo četiri sezone, a potom je otišao kod svog sunarodnjaka, Diega Simeonea.

Od zime 2018. godine bio je igrač u Kini, a sada se vratio u Madrid, gdje ima restoran.

'Nisam u Kinu otišao zbog nogometa, neću biti licemjer. Imao sam ugovor s Atleticom još dvije godine, a osim toga i trener Simeone me volio', rekao je Fernandez, pa dodao:

'Bez obzira na sve, smatram da je nogomet u Kini podcijenjen, ljudi misle da se igra krpenjačom. Savjetujem takvima da trče protiv Kineza ili da udare Kineza, pa će vidjeti tko će pobijediti. Kina je za mene bila veliko životno iskustvo, potpuno drugačije od svih dosadašnjih'.

Naravno, nije skrivao da je kineski nogomet ipak lošiji od europskog ili južnoameričkog.

'Kineski nogomet je brz, ali ima taktičkih nedostataka. Bez obzira, poštovanje i respekt Kineza se ne zaslužuje djelima iz prošlosti, već treningom i rezultatima. Otišao sam se natjecati i boriti', naglasio je Fernandez.