KAZNA ZBOG PIŠTOLJA

Arenas počeo služiti zatvorsku kaznu

10.04.2010 u 20:50

Bionic
Reading

Zvijezda NBA-a Gilbert Arenas, 'playmaker' momčadi Washington Wizardsa, u petak navečer je počeo s izdržavanjem zatvorske kazne zbog donošenja pištolja u svlačionicu

Prema riječima Arthura Wallensteina, direktora zatvorske službe okruga Montgomery, Arenas je u petak navečer stigao u okružni zatvor, gdje mora provesti dva dana na medicinskim pretragama prije nego bude premješten u zatvor poluotvorenog tipa gdje će izdržavati kaznu.

Zbog unošenja oružja u Verizon Centar u Washingtonu, sportsku dvoranu Washington Wizardsa, Arenas je 26. ožujka osuđen na kaznu prema kojoj 30 dana mora dolaziti u dnevni centar za zatvorenike, tzv. 'halfway house', koji se u SAD-u uglavnom koristi za prekršajno kažnjavanje i resocijalizaciju zatvorenika prije oslobađanja.

Arenas je u siječnju priznao krivnju za nedozvoljeno posjedovanje oružja, a suspendiran je do kraja sezone.

Košarkaš je također osuđen na dvije godine zatvora uvjetno, 5,000 dolara novčane kazne i 400 sati društveno korisnog rada.

'Naše misli su uvijek s njim. Drago nam je da će se to sve završiti i da će on moći nastaviti dalje', izjavio je u petak navečer trener Wizardsa, Flip Saunders, nakon pobjede nad Boston Celticsima sa 106:96.

Arenas će idući sezone ponovo zaigrati za Wizardse.