panika u madridu

Apsolutni kaos u španjolskoj reprezentaciji: kapetan pozitivan, svi igrači moraju u karantenu, otkazana utakmica...

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 07.06.2021 11:35
  • Objavljeno 07.06.2021 u 11:35
Bionic
Reading

Kapetan španjolske nogometne reprezentacije Sergio Busquets zaražen je koronavirusom te je stoga otkazana posljednja provjera Furije prije početka EURA, dvoboj protiv Litve koji se trebao igrati u utorak u Madridu.

Iz Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) objavili su kako je 32-godišnji Busquets bio pozitivan na testiranju u nedjelju te je odmah napustio reprezentativni kamp.

Svi ostali igrači bili su negativni na testiranju, ali kako su bili u kontaktu s Busquetsom moraju u izolaciju. Prema protokolu, bliskim kontaktom smatra se svaka osoba koja je bila na istom mjestu kao i pozitivni slučaj, na udaljenosti manjoj od dva metra više od 15 minuta.

U momčadi Luisa Enriquea već su osmorica igrača koja su preboljela koronavirus, a to su Gayà, Oyarzabal, Thiago, Adama, Laporte, Eric García, Fabián Ruiz i Ferran. Međutim, u španjolskim se medijima provlači pitanje, zašto ostali igrači nisu cijepljeni?

Španjolska bi svoj prvi nastup u skupini E na EURU trebala imati 14. lipnja protiv Švedske u Sevilli. Slijede dvoboji protiv Slovačke 19. lipnja i Poljske 23. lipnja, također u Sevilli.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal