IZVRSNI SLOVENAC

Anže Kopitar i dalje u top 5 NHL-ovaca

07.12.2009 u 12:28

Bionic
Reading

Slovenski hokejaš i dalje je na visokoj poziciji po učinkovitosti u NHL-u. U najboljoj hokejaškoj ligi svijeta Anže Kopitar bolji je od nekih od najvećih hokejaša današnjice

Kopitarov prvi het-trik u NHL-u

Nakon 30 odigranih utakmica o aktualnoj NHL sezoni Anže Kopitar ostvario je 35 bodova za svoje LA Kingse i tako potvrdio izuzetnu klasu, dostojnu igre u najboljoj hokejaškoj ligi svijeta. Premda je tek navršio 22 godine, taj Slovenac postao je istinska zvijezda u LA-u, a dobrim igrama unazad dvije godine zaslužio je i respekt suparnika.

Premda proteklih godina Kingsima nije išlo dobro i u pravilu su propuštali play off, čini se da je ovosezonska dobra igra Kopitara 'povukla' i cijelu momčad. LA je trenutačno druga momčad Pacific divizije te izvrsna peta ekipa zapadne konferencije.

'Vjerujem da ove godine svi u momčadi imamo više samopouzdanja, da se ove godine svi osjećamo bolje na ledu. To je, mislim, razlog naše dobre igre i niza pobjeda', kazao je nedavno Kopitar za Daily News iz Los Angelesa i dodao kako se dosad trud momčadi i pojedinaca itekako isplatio.

Kopitar drži petu poziciju po broju ostvarenih bodova, a iza njega su velika hokejaška imena, kao što su Dany Heatley, Paul Stastny, Alex Ovechkin i Jevgenij Malkin. Prvo mjesto zasad drži Joe Thornton sa 40 bodova, slijedi Marian Gaborik s dva boda manje te Sydney Crosby i Corey Perry sa 36. Kopitar je svojih 35 bodova zaradio sa 14 golova i 21 asistencijom.