I TO JE MOGUĆE

Antonio Plazibat nokautirao suca, pogledajte trenutak kada je utihnula cijela arena

18.06.2023 u 09:13

Bionic
Reading

Antonio Plazibat desnicom je pogodio glavnog suca koji je pokušao razdvojiti njega i Tariqa Osara

Podsjećamo, težak poraz pretrpio je Antonio Plazibat na Glory: Collision 5 eventu u Rotterdamu. Najbolji hrvatski kickboksač borio se za status privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije, ali Kevin Tariq Osaro je bio puno bolji borac od Plazibata i došao je do pobjede nokautom u petoj rundi.

Meč će ostati upamćen i po tome što je hrvatski borac nenamjerno nokautirao suca. Krajem druge runde Plazibat je pritisnuo Osara uz konope ringa i dvojica teškaša upustili su se u beskompromisnu otvorenu razmjenu. Razmahali su se Plazibat i Osaro, a nije ih zaustavilo niti zvono za kraj runde. Sudac Edward Strijkert shvatio je da se mora ubaciti između dvojice teškaša, koliko god se radilo o riskantnom potezu, piše Fight Site.

Ispostavilo se da je to uistinu bio potez od visokog rizika, jer sudac je u tom metežu dobio udarac desnicom od strane Antonija Plazibata. Brojni elitni kickboksači ostajali su bez svijesti nakon tog udarca, ali ne i sudac Edward Strijkert. Istina da je dotični završio na tlu, ali brzo se pridigao i čak je djelovao voljno nastaviti sa suđenjem meča.

Organizatori su ipak procijenili da je sigurnije maknuti ga iz ringa te su uveli zamjenskog suca. Svakako dobar potez organizatora, jer Strijkert je primio uistinu snažan udarac. Nadamo se da nije pretrpio nekakve značajnije posljedice tog udarca.

Udarac kojim je Plazibat poslao suca u nokdaun možete pogledati OVDJE.