cool anegdota

Antonio Čolak pronašao je 'put do srca' stručnog stožera ali i navijača Glasgow Rangersa: spomenuo im dvije istinske legende

09.07.2022 u 07:43

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Antonio Mirko Čolak (28) novi je napadač Rangersa. Istog onog kojem je kao igrač Malmöa zabio dva gola na Ibroxu u pobjedi 2:1, izbacivši Škote prošle sezone u 3. pretkolu Lige prvaka

Čolak će se na Ibroxu pridružiti dvojici Hrvata Borni Barišiću i Nikoli Katiću.

A ubrzo je stigao i pred klupsku kameru.

'Nogometni sam ovisnik, oduvijek pratim sve lige, a Rangerse još od vremena Dade Prše i Nikice Jelavića. Gledao sam kako su svi ti igrači bili uspješni i kako su golovima pridobili navijače. Naježim se od tog osjećaja. Želim postići slične stvari i to je jedan od glavnih razloga zašto sam se želio pridružiti ovom klubu', pojasnio je Čolak pa nastavio:

'Mislim da nisam tu samo zbog igre koju sam protiv Rangersa pružio u dresu Malmöa. Dat ću sve što mogu za osvajanje naslova. Meni je važno zabijati puno golova, asistirati i pomoći momčadi i boriti se najviše što mogu'.

U Glasgowu će surađivati s pomoćnim trenerom Royem Makaayem, asistenom Giovanniju van Bronckhorstu.

'Rekao bih da sam bio njegov mladi obožavatelj. Ima jedna cool priča – malo ljudi zna da je njegovo drugo ime Antonius (op.a., ovo je njegovo puno ime Rudolphus Antonius 'Roy' Makaay). Moj me otac nazvao Antonio zbog toga što je bio veliki obožavatelj Roya. Želio me vidjeti kao broj 9'.

Naravno, uspjeh Rangersa mu je na prvom mjestu, ali misli Čolak malo i na sebe.

'Potom nakon dobrih igara s Rangersima, te zabijenih golova želim ponovno doći u reprezentaciju jer na kraju godine želim igrati u Kataru'.

Jasno, za Hrvatsku, u čije m je dresu dosad upisao tri nastupa.