škotska premier liga

Antonio Čolak 'deset u deset'; s ovakvim igrama dovodi izbornika Dalića u 'probleme'

08.10.2022 u 22:39

Bionic
Reading

Povremeni hrvatski reprezentativac, Antonio Mirko Čolak, s dva nova gola sudjelovao je u visokoj pobjedu svojih Glasgow Rangersa protiv St. Mirrena

U utakmici desetog kola škotskog prvenstva Glasgow Rangersi ugostili su na svom Ibroxu St. Mirren. Ali nisu bili previše domaćinski raspoloženi, jer već u četvrtoj minuti Antonio Mirko Čolak zabio je za vodstvo 'plavih'.

Tavernier je povećao na 2:0 iz kaznenog udarca, a onda je u 73. minuti Čolak poentirao za 3:0. Bio je to deseti Čolakov gol u deset kola škotskog prvenstva.

Konačnih 4:0 postavio je Sakala u dodatnoj minuti sudačke nadoknade. Borna Barišić odigrao je 78 minuta u domaćem sastavu.

Inače, Čolak je bio na proširenom popisu izbornika Zlatka Dalića za posljednje reprezentativne akcije, a vjerujemo da ovim golovima dodatno skreće pozornost na sebe.

Naravno, izborniku je sigurno drago da ima veći broj raspoloženih igrača, ali nažalost, neće svi moći putovati u Katar.

Vodeći sastav škotskog nogometnog prvenstva Celtic učvrstio se na vrhu ljestvice dramatičnom 2:1 (1:0) gostujućom pbojedom protiv Saint Johnstonea.

Celtic je poveo u završnici prvog poluvremena autogolom Considinea (42-ag) nakon ubačaja Hakšabanovića, da bi u nastavku gost propustio nekoliko prilika za drugi pogodak i rješenje utakmice.

Uslijedila je šokantna sudačka nadoknada u kojoj su domaći prvo poravnali preko Mitchella (90+2), samo da bi u posljednjoj minuti dodatka Giakoumakis (90+5) ipak pogodio za očekivanu pobjedu Celtica.

Josip Juranović dobio je odmor te je ostao na klupi Celtica.

Standings provided by Sofascore