DINAMOVI SINOVI

Antolić i Kramarić se vratili pokazati koliko znaju

13.06.2013 u 16:22

Bionic
Reading

Iz Zagreba je na prvu fazu Dinamovih priprema za novu sezonu krenuo 21 igrač (još sedmorica će se priključiti), a među putnicima su se našla i dvojica povratnika iz redova Lokomotive Domagoj Antolić i Andrej Kramarić

Kramarić i Antolić, dva sjajna izdanka purgerske nogometne škole, čitavu svoju omladinsku karijeru provela su u Dinamu, a sudbina im se ispreplela i kroz posudbe u Lokomotivi na kojj su 'osuđena' većina produkata Dinamove škole. Ovoga ljeta vraćeni su u udarni plavi sastav i bit će na raspolaganju treneru Jurčiću za novu sezonu.

'Čekao sam povratak u Dinamove redove i sretan sam što sam dobio novu priliku,' počinje napadač Kramarić, jedan od dvojice (uz Domagoja Abramovića) najuspješnijih strijelaca u povijesti Dinamove škole koji se statistikom u Lokomotivi (24 gola u 50 službenih nastupa) nametnuo kao još jedno pojačanje prednjem redu hrvatskog prvaka.

'Moja uloga u novoj sezoni? Došli su novi napadači, neće biti lako izboriti udarni sastav, ali ne namećem si previsoke ciljeve i imperative. Naučio sam lekciju u prošlosti... Sva ta pojačanja dodatan su mi motiv za rad i spreman sam za borbu za minutažu,' završava Andrej koji je u Lokomotivi proveo dvije i pol sezone.

Koji mjesec više u filijali je proveo Domagoj Antolić koji se po drugi puta iz Lokomotive vraća u Dinamo. Pun samopouzdanja i vjere u svoje mogućnosti.


'Dinamovci smo od rođenja naravno da je cilj bio vratiti se. Ovo je šlag na tortu nakon odlične sezone i spreman sam pokazati da mi je u Dinamu i mjesto,' govori mladi veznjak u kojemu trener Jurčić vidi jednu od opcija za uskakanje u Sammirovu ulogu ukoliko ovaj ikada napusti Dinamo...

'Velika je to odgovornost, ali spreman sam za ključne role. Kada me trener Zajec bio poslao na posudbu još sam bio nesiguran i sve greške na terenu sam pripisivao mladosti. Toga više nema i tri godine kasnije želim pokazati koliko sam napredovao i pomoći svom Dinamu da napravimo rezultate koje želimo,' završava Antolić koji će u novoj sezoni nositi 'Kovačićevu' osmicu.

Obojica nisu zaboravila istaknuti da im je posudba itekako pomogla u razvoju i nadogradnji smopouzdanja koje naglo kopni kada nedostaje minutaže i da iz Lokomotive odlaze s puno lijepih nogometnih i ostalih uspomena. Sito i rešeto su prošli, sada je vrijeme da pokažu koliko su dobri.