jedva čekamo

Anthony Joshua spreman je učiniti sve kako bi ušao u ring s Tysonom Furyjem: Odreći ću se titule, samo zbog te borbe...

24.12.2020 u 17:46

Bionic
Reading

Meč između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja trebao bi se odigrati već u svibnju sljedeće godine. Sada je Joshua prvi put javno potvrdio kako je spreman na veliku žrtvu, samo da uđe u ring s Furyjem

Anthony Joshua je prije desetak dana u borbi za obranu teškaškog pojasa po WBO federaciji pobijedio bugarskog boksača Kubrata Puleva.

I ponovno se počelo nagađati kako bi se već u svibnju 2021. godine mogao u ringu susresti s Tysonom Furyjem u borbi za apsolutnog svjetskog teškaškog prvaka.

No, Joshua ima veliki problem, u WBO federaciji ima obvezu prema još jednom izazivaču, Ukrajinac Oleksandr Usyk prvi je na listi njegovih sljedećih protivnika. Da, ispred Furyja... No, Joshua toliko žarko želi borbu s Furyjem da je spreman na sve, pa i na to da se odrekne titule prvaka u WBO federaciji!

'Spreman sam za 2021. godinu, a Tyson Fury je čovjek koji je spreman boriti se protiv mene i ozbiljan je. Ja sam sto posto spreman. Hoću li morati ostaviti pojas da bih to napravio? Trenutno nisam siguran. Ne bih volio da moram to napraviti jer mi je to put prema apsolutnom prvaku. No, ako je to slučaj, a ljudi žele vidjeti borbu protiv Tysona, u redu, odreći ću ga se', kazao je Joshua kojemu očigledno meč protiv Furyja znači puno više od titule u WBO federaciji:

'Da, to je veća stvar. Nakon što pobijedim Furyja, opet bih se vratio i borio da vratim taj pojas. To bi bio moj cilj. Trebam pobijediti Tysona Furyja, a onda ga savladati i u revanšu, jer će svakako biti revanša. To su dvije velike prepreke za mene, ali odmah nakon toga bih se vratio i borio za titulu koju bih ostavio.'

Kako god bilo, meč između Joshue i Furyja sigurno će se odigrati, samo je pitanje hoće li to biti baš u svibnju 2021. godine ili koji mjesec kasnije. Naime, Ukrajinac Oleksandr Usyk je navodno spreman pričekati i odgoditi svoj meč s Joshuom, ali problem ima Fury. Naime, Deontay Wilder na sudu pokušava dokazati da prema ugovoru ima pravo na još jedan revanš protiv Furyja. Ako to uspije sudski ishodovati, onda je gotovo sigurno kako će se Joshua prvo boriti protiv Ukrajinca, a Fury s Wilderom. Tek potom, ne prije rujna ili listopada 2021. godine trebao bi se dogoditi 'sudar stoljeća', meč Joshue i Furyja!