bundesliga

Ante Rebić ponovno na terenu, zabio nakon tri mjeseca

26.09.2018 u 23:01

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Ante Rebić bio je strijelac jedinog pogotka za Eintracht iz Frankfurta, koji je u srijedu izgubio od Borussije Mönchengladbach sa 1-3 u 5. kolu Bundeslige.

Rebić, koji je igrao od 62. minute, iskoristio je pogrešku suparničke obrane te je u 74. minuti zatresao mrežu. Pogotke za Mönchengladbach postigli su Pléa (56), Thorgen Hazard (65) i Elvedi (85).

Mainz i Wolfsburg odigrali su 0-0, a hrvatski krilni napadač Josip Brekalo, koji je odigrao cijeli susret za 'vukove', pružio je dobru partiju, posebice u prvom poluvremenu, kada je u tri navrata zaprijetio golu protivnika. U 23. minuti Brekalo je pogodio stativu, a u 12. i 38. minuti njegove udarce zaustavio je vratar Mainza.

Borussia Dortmund je 'razbila' Nürnberg sa 7-0, a strijelci su bili Larsen (9), Reus (32, 58), Hakimi (49), Akanji (74), Sancho (85) i Weigl (88).

Lijevi branič Borna Sosa odigrao je cijeli susret za Stuttgart, koji je u gostima izgubio od Leipziga sa 0-2.

Fortuna Duesseldorf je na domaćem terenu protiv Bayer Leverkusena izgubila sa 1-2. Dvostruki strijelac za Leverkusen bio je Kevin Volland (50, 60), a utješni pogodak za Fortunu zabio je Rouwen Hennings u sudačkoj nadoknadi (90+4) iz penala.

Branič Tin Jedvaj je za Leverkusen odigrao prvo poluvrijeme, dok je bivši veznjak Dinama 19-godišnji Davor Lovren, mlađi brat Dejana Lovrena, opet bio na klupi za pričuve Fortune i još čeka svoj prvi nastup ove sezone.

Dan ranije aktualni njemački prvak Bayern, kojeg vodi Niko Kovač, prekinuo je pobjedničku seriju odigravši 1-1 protiv Augsburga, dok je Hoffenheim na gostovanju pobijedio Hannover sa 3-1, a hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je upisao asistenciju.