ništa od lp

Ante Rebić neće igrati protiv Dinama, a talijanski mediji doznaju da je donio odluku koju su neki nazvali riskantnom

13.09.2022 u 15:07

Bionic
Reading

S nestrpljenjem navijači Dinama čekaju srijedu i gostovanje u Ligi prvaka kod velikog AC Milana (Arenasport 1, MAXtv, 18.45)

No, od prije je poznato kako protiv Dinama u sastavu AC Milana neće biti 28-godišnji hrvatski napadač Ante Rebić koji zbognezgodne ozljede leđa (diskus hernija, prolaps diska, op.a.) nije igrao još od 21. kolovoza.

Propustio je Rebić tako utakmice talijanske Serie A protiv Sassuola, Intera i Sampdorije, a poznato je kako nije igrao niti u prvom kolu Lige prvaka protiv RB Salzburga.

Kakvo je zapravo Rebićevo zdravstveno stanje objavili su neki talijanski mediji.

Tako se doznaje kako prolazi intenzivnu terapiju – koja uključuje sve konzervativne metode – te radi posebne vježbe za leđa kakve su dozvoljene pacijentima koji imaju diskus herniju. Sve to Rebić radi u dogovoru s liječnicima kako bi izbjegao operaciju. Neki su mišljenja kako je ipak donio riskantnu odluku jer nakon operacije - a riječ je o minimalno invazivnom zahvatu - treninzima bi se punom snagom vratio već za mjesec dana. Ovako se nikada ne zna u kojem će smjeru ići terapija i kada će bol na živcu, koji je izazvao prolaps diska, prestati.

Isto tako, kada će se moćni Rebić vratiti u prvu momčad još nije poznato jer je riječ o ozljedi kod koje se ne smije požuriti s povratkom.

Bez Rebića napad AC Milana nije tako ubojit i jasno je kako je trener Stefano Pioli u problemima jer osim Rebića ozlijeđen je i napadač Divock Origi.

To bi zapravo trebala biti dobra vijerst za Dinama jer je moćni talijanski klub ostao samo na jednom napadaču, 35-godišnjem Olivieru Giroudu.

  • +2
Sampdoria - Milan, Serie A, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: -