ekskluzivno

Ante Ćorić otkrio nam pozadinu svih priča o selidbi iz Rome i zašto ne odlazi u španjolsku Almeriju

24.08.2019 u 16:22

Bionic
Reading

Mladi 22-godišnji hrvatski nogometaš, Ante Ćorić, koji je od prošlog ljeta igrač Rome, ove je subote proživljavao pravu malu dramu

Naime, suočen s problemom mizerne minutaže u Romi, u koju je stigao prošlog ljeta iz Dinama za šest milijuna eura, te potpisao ugovor na pet godina, Ante Ćorić shvatio je da mora, za spas svoje karijere, promijeniti sredinu.

>> Gotovo je s patnjama u Romi; Ante Ćorić seli u najdražu mu ligu

I tako su u klub počele stizati brojne ponude odnosno pozivi na posudbu, od ukrajinskog Šahtara, njemačkog Bayera, grčkog Olympiacosa, talijanskih klubova Verone i Frosinonea. Spominjali su se i španjolska Mallorca te Leganes, ali bez konačnog dogovora. A Ćorićeva jedina želja je bila preseliti u Španjolsku.

I onda su u Romu stigli arapski vlasnici španjolskog drugoligaša Almerije, koji su prije tri tjedna preuzeli klub, doveli portugalskog trenera i krenuli osnaživati momčad.

Poslali su upit u Romu, koja je željela sa svojih leđa skinuti teret Ćorićeve plaće i praktički sve dogovodila s čelnicima Almerije. Kupili su i avionske karte za nedjelju ujutro, kada je bilo predviđeno da ovaj iznimno talentirani veznjak ode na liječnički pregled. A onda se dogodio preokret.

'Želja mi je igrati, ali ne u drugoj ligi. Ja sam osobno uvjeren da imam mjesto i u momčadi Rome, i zato nisam htio pristati na ove uvjete odnosno taj dogovor. Naravno, svjestan sam da mi Romin trener Fonseca neće dati priliku, pa ću zato strpljivo čekati ponudu drugih, ali prije svega, prvoligaških klubova', s puno sportskog inata rekao je Ante Ćorić, čime je dokazao da vjeruje u sebe i svoje nogometno znanje.

A za ovu hrabrost, vjerujemo da će biti nagrađen.

  • +5
Ante Ćorić Izvor: Profimedia / Autor: Andrea Staccioli / Insidefoto/Sipa USA