u najavi osijeka

Ante Čačić priznao koja je 'najbolnija točka' Dinamove momčadi: Liga prvaka je san, donosi puno više novca, ali može i patnju

19.08.2022 u 11:36

Bionic
Reading

Dinamo je u punom pogonu, ritam utakmica se ne smanjuje, a između dva ogleda s Bodo/Glimtom, Modri će ove subote odraditi i prvenstvenu obvezu protiv Osijeka (21.05 sati, MAXSport 1, MAXtv). Ante Čačić s puno opreza najavljuje taj sraz

Iako je Osijek loše ušao u sezonu, a ispadanje od kazahstanskog Kizilžara donijelo novu dozu napetosti na relaciji trener Bjelica - navijači, Ante Čačić siguran je da će se slavonski prvoligaš vratiti na željeni put. Ovako je opisao razlog 'potonuća' Bjeličine momčadi.

'Šokirani su ispadanjem iz Europe, to je unijelo dosta nemira, došlo je do pražnjenja. Ali, postoji zakon velikih brojeva, očekujem da će se ispraviti, ući u ritam koji odgovara kvaliteti momčadi. Čeka nas teška utakmica, ali odradit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat', rekao je na ranojutarnjoj pressici Dinamov trener, a prenosi Germanijak.hr.

Dinamovi igrači u 40 dana odigrali su već 11 utakmica. Zato je logično pitanje koliko se umora 'nataložilo'.

'Umor se akumulirao, ali smo i dosta rotirali i dosad se to nije odrazilo na našoj prezentaciji i rezultatu. Moram apotekarski vagati i vidjeti kako pokriti ove tri utakmice, kome dati koliko minuta. Siguran sam da će svi oni koji će dobiti, priliku i opravdati', pojasnio je Čačić i otkrio da će i igrači koji su dosad manje participirali, a to su Štefulj, Tolić i Marin, također dobiti svoju priliku.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Nakon Osijeka, Dinamo će dočekati norveški Bodo/Glimt. Uzvrat je to play-offa Lige prvaka, najelitnijeg klupskog natjecanja. I naravno, želja svakog igrača je igrati u tom elitnom društvu.

'Mogu se složiti da je natjecateljski bolje igrati Europsku ligu, ali san je svakog igrača igrati Ligu prvaka, a i financijski je primamljivija, što je isto važno. Ali da može biti i patnja, može'.

  • +41
Dinamo - Hajduk, 5. kolo SuperSpot HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

Čačić ne zna hoće li biti kakvih igračkih promjena do kraja prijelaznog roka, posve je jasno apostrofirao mjesto na kojem želi kvalitetno rješenje.

'Dinamo ako želi biti konkurentan, mora biti pokriven na svim pozicijama. Rekao sam i pred igračima da nemamo lijevog beka! Ovo su igrači, Bočkaj i Štefulj, koji se bolje snalaze u 3-5-2, tako ni Ljubičić nije bek, ali u njega vjerujem, ide u izgradnju igre i trudi se pokriti. Bočkaj? Predano radi i trenira, sad hoće li popraviti igru u fazi obrane, to ćemo vidjeti u utakmicama u kojima će sad dobiti šansu'.

Iako je rekao da od Osijeka očekuje puno bolje igre i rezultate, zasad ga je svrstao u rubriku najvećih razočarenja.

'Najveće razočaranje je Osijek, očekivao se bolji start, ali oni imaju vremena za povratak. A najveće iznenađenje je igra Varaždina, to sam rekao i pred našu utakmicu. Oni su veliko iznenađenje, imaju i nekoliko mladih igrača. Spomenuo bih Slaven Belupo, osim u našoj utakmici skupili su dosta bodova i nalaze se pri vrhu', poručio je Čačić.

A što je Dinamov trener još rekao, pročitajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore