svjestan važnosti dvoboja

Ante Čačić o Šibeniku govorio s velikim respektom, a onda i objasnio u kakvom je problemu njegova momčad: Bodo nas je potrožio emotivno i fizički...

27.08.2022 u 16:45

Bionic
Reading

Iako imaju razloga za slavlje, jer Dinamovi su igrači uspješno apsolvirali okršaj s norvekim Bodo/Glimtom te se plasirali u skupine Lige prvaka, opuštanja za Modre ipak nema. Jer već u nedjelju (18.30 sati, MAXtv, MAXSport 1), Čačićeva momčad gostuje kod Šibenika na Šubićevcu

'Moramo držati kontrolu u domaćem prvenstvu', naglasio je Dinamov trener Ante Čačić, a prenosi službena stranica kluba.

Prvi sljedeća 'zadaća' je u nedjelju kad će se Modri vratiti na mjesto sreće, u Šibenik, gdje su prošle sezone kolo prije kraja slavili s 2:0 i time i matematički osigurali naslov prvaka. Šibenik i Dinamo ove će se nedjelje u 18:30 sati sučeliti na Šubićevcu u ogledu 7. kola SuperSport HNL-a.

'Pobjedom protiv Norvežana napravili smo što smo željeli, ali čeka nas naša svakodnevica. Naš je primarni cilj sačuvati vodeću poziciju u domaćem prvenstvu, a u dinamici osvajanja bodova to znači da ih moramo tražiti u svim dvobojima. Prvi je uvijek najvažniji, a to je sad u Šibeniku. Domaćin je povezao pet utakmica bez poraza, vrlo su čvrsta, kompaktna momčad. Ne postižu puno pogodaka, ali ih puno niti ne primaju tako da nas čeka jako teška utakmica, pogotovo nakon play-offa Lige prvaka koji nas je objektivno i emotivno i fizički dosta potrošio. Ipak, s obzirom na kadar kakav imamo, predmnijevam da ćemo uspjeti doći na svoju razinu. Bude li tako, nadam se dobrom rezultatu', istaknuo je trener Čačić.

Šibenik se, prije nego su startali dvoboji 7. kola, smjestio na četvrtom mjestu sa sedam bodova pri čemu je pobijedio Lokomotivu i čak četiri puta remizirao. Zanimljivo je da su čak tri od ta četiri remija završena bez pogodaka što sugerira čvrstinu šibenske obrane.

'Jesu, čvršći su i kompaktniji nego prije. Očito imaju dobru atmosferu unutar momčadi i to je pridonijelo tome da djeluju zaista dobro. S velikim respektom idemo u Šibenik'.

  • +39
Dinamo - Bodo Glimt, play-off Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

U kakvom je stanju Dinamova momčad s obzirom na već spomenutu emocionalnu pa i fizičku ispražnjenost nakon produžetka u play-offu Lige prvaka? Kakva je situacija s ozljedama?

'Pričekat ćemo još zadnji trening pa ćemo biti pametniji. Stefan Ristovski neće moći igrati jer je dobio udarac u petu, otpao je i Kevin Theophile. Vidjet ćemo u kakvom je stanju Dino Perić. S druge strane, Josip Šutalo još je rekonvalescent. Ipak, Dinamo ima dobar kvantum igrača da može adekvatno odgovoriti svim zahtjevima', zaključio je Dinamo trener.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.