REAKCIJA TRENERA

Ante Čačić iskreno je objasnio razloge teškog poraza od Milana, ali je i priznao što ga je oduševilo: Zbog njih mi je krivo!

25.10.2022 u 23:25

Bionic
Reading

Nogometaši Milana pobijedili su Dinamo 4:0 na maksimirskom stadionu, u 5. kolu skupine E Lige prvaka, čime je hrvatski prvak došao na mali korak do ispadanja iz Europe, a utakmicu je komentirao trener Ante Čačić

Do kraja natjecanja po skupinama je ostalo još samo jedno kolo, a Dinamo jedino može biti treći, prestići RB Salzburg te time nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. Za to se moraju ostvariti dva rezultata u zadnjem kolu, pobjeda Dinama u Londonu protiv Chelseaja te poraz RB Salzburga kod Milana.

'Što reći nakon ovakve uvjerljive pobjede Milana, osim da im čestitam na zasluženoj pobjedi. Moram reći da je Dinamo dobro ušao u utakmicu, imali smo gard, htjeli smo taj gol, imali smo dobrih situacija da uđemo u kvalitetniju priliku. Dobili smo gol iz prekida, a to je teško hvatati protiv ovakve ekipe. Drugi gol je ubio utakmicu. Žao mi je zbog ovakvog visokog rezultata i zbog naše publike. Igrači su se trudili, bilo je pogrešaka, ali pobijedio je bolji protivnik. Okrećemo se prvenstvu, imamo još jednu utakmicu u Londonu i napravit ćemo sve da tamo izgledamo kao momčad', kazao je Čačić.

Milan je na Maksimiru poveo krajem prvog poluvremena golom Mattea Gabbija, a potom su na startu drugog dijela pogađali Rafael Leao i Olivier Giroud za 3:0, dok je sve zaključeno autogolom Roberta Ljubičića za konačnih 4:0 talijanskog prvaka.

'Nismo se zatvorili, nismo čuvali ni 0:2, ni 0:3, htjeli smo doći do gola, a ovakav protivnik iskoristi svaku situaciju. Nakon što je bila riješena utakmica, htio sam odmoriti igrače i dati priliku drugima kojima će koristiti ovakvo iskustvo', kazao je Čačić te dodao:

  • +36
Dinamo - Milan, 5. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

'Ovo je Liga prvaka, ovdje su vrhunske ekipe koje su puno u duelima jače, brže i energičnije. Na to se ne može utjecati. To je takva selekcija, ali Dinamo je težio da bude na lopti i da igra te da kroz to pronađe put do gola. Bilo je situacija kad smo došli do završnice, to su dobre stvar. Stječe se dojam kako smo primili četiri jeftina gola.'

Za kraj je priznao da ga je oduševila potpora navijača…

'Naši navijači su bili fantastični. Zbog njih mi je najviše krivo, nismo čuli nijedan zvižduk. Ljudi su prepoznali da su igrači dali sve od sebe', zaključio je trener Dinama.