ne događa se često

Ante Budimir prokomentirao Dalićev potez da ga uvede u igru umjesto Petkovića, a zatim ga zamijeni Livajom

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 06.12.2022 09:43
  • Objavljeno 05.12.2022 u 21:06
Bionic
Reading

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale SP-a boljim izvođenjem 11-eraca protiv Japana, a izbornik Zlatko Dalić napravio je neuobičajen potez u utakmici

Hrvatski izbornik je u 62. minuti umjesto Brune Petkovića dao šansu Ante Budimiru, ali je zatim na početku drugog produžetka umjesto napadača Osasune u igru uveo Marka Livaju. Potez kakav se rijetko događa u nogometu - da se igrač koji je ušao u igru nakon nekog vremena također mijenja.

'Znali smo da će biti teško, treba im odati priznanje na rezultatima koje su ostvarili u grupi. Ali pokazali smo karakter, promijenili smo ritam utakmice i mislim da smo bili bliže golu. Mi valjda moramo na SP-u pucati barem jednom jedanaesterce', kazao je napadač Osasune pa se osvrnuo na svoj ulazak i izlazak s terena.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Nismo ništa pričali, nisam ništa pitao niti kada sam ušao niti kada sam izašao. Probali smo ih slomiti, obranili se jesu, ali idemo dalje kao pobjednici. Lijepo je igrati za Hrvatsku, pogotovo na Svjetskom prvenstvu, sretan sam što sam ovdje i što sam bio na terenu', dodao je Budimir.

  • +30
SP Katar: Japan - Hrvatska, navijači Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal