PITAMO VAS

[ANKETA/FOTO] Protiv vremenskih uvjeta se ne može; treba li Zagrebu i dalje Snježna kraljica ili je došao trenutak za - kraj?

05.01.2023 u 20:59

Bionic
Reading

Zbog ekstremno visokih temperatura i vjetra na Sljemenu, ženska utrka slaloma je otkazana. Scenarij je to koji se sve učestalije događa u Svjetskom kupu za skijaše i skijašice

Prošle godine otkazana je muška utrka slaloma, a u 2023. su u Zagrebu vozile slalomašice. U srijedu je jedna utrka održana, iako su uvjeti bili daleko od idealnih, dok dan kasnije nije bilo nade za drugu utrku. Loši vremenski uvjeti, ekstremni za ovo doba godine, usprkos ogromnom trudu organizatora, presudili su Snježnoj kraljici.

'Obavještavamo Vas da je današnja utrka ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy nažalost otkazana. Molimo sve gledatelje da ne idu na Sljeme', piše u priopćenju FIS-a.

Nije prvi puta u Zagrebu, a kamoli u Svjetskom kupu. Svake sezone organizatori utrka u ovom natjecanju suočavaju se s ekstremnim temperaturama pa su ovakve stvari nažalost postale 'normalne'.

  • +9
Otkazana Snježna kraljica, 2023. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Naravno, velik je novac uložen u sljemenski spektakl pa se na društvenim mrežama povela već 'tradicionalna' rasprava, treba li Zagrebu više Snježna kraljica.

Neki od komentara su: 'Nema uvjeta i kraj priče. Tako je zadnjih par godina. Kad ne ide, ne ide, čemu forsiranje i bacanje love', 'Kako se uludo bacaju i troše novci poreznih obveznika. Ima se, može se', 'Sve te hirove plaća sirotinja'.

Vrijeme je zadnjih godina uvijek kontra Snježne kraljice, a mi vas u svojoj anketi pitamo da date svoj glas za ili protiv utrka na Sljemenu.