boks

Andy Ruiz izdržao svih 12 rundi, ali Anthony Joshua novi je svjetski prvak

07.12.2019 u 23:10

Bionic
Reading

Andy Ruiz Jr. i Anthony Joshua odradili su uzvratni dvoboj u Saudijskoj Arabiji, a jednoglasnom sudačkom odlukom Joshua je vratio pojaseve u svoje vlasništvo

Andy Ruiz Jr. šokirao je boskački svijet 1. lipnja 2019. godine u New Yorku i nokautirao prvaka Anthonyja Joshuu u sedmoj rundi i uzeo mu sve svjetske pojase. WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslovi pripali su Meksikancu, koji je tada najvećoj svjetskoj boksačkoj zvijezdi nanio prvi poraz u profesionalnoj karijeri.

No, revanš nije ponudio spektakl poput tog meča, koji je obilovao preokretima, već je u Rijadu dvoboj otišao do maksimalnih 12 rundi.

  • +12
Boks, Andy Ruiz - Anthony Joshua Izvor: Profimedia / Autor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Od tada se puno toga promijenilo. Andy Ruiz je kao prvak odbio naslove braniti na teritoriju Ujedinjenog kraljevstva, odnosno na domaćem tlu Anthonyja Joshue. Matchroom Boxing pronašao je kompromis i meč prebacio u Saudijsku Arabiju na područje pod UNESCO-vom zaštitom.

Joshua je tijekom cijele borbe imao kontrolu, skupljavši bodove kod sudaca i državši na distanci Ruiza, koji je ozbiljnije zaprijetio Britancu samo u osmoj rundi. Sva tri suca su uvjerljivom razlikom u bodovima ocijenili da je Joshua bio bolji.

Joshui je to 23. pobjeda u 24. meču karijere, a Ruiz je ubilježio drugi poraz u svojoj 35. profesionalnoj borbi.