PROBIO LED NA OTOKU

Andy Murray hladan prije Wimbledona

15.06.2009 u 22:23

Bionic
Reading

Nije Englez, no Englezi nemaju izbora – moraju ga doživljavati kao svoga. Iako je prije tri godine otvoreno priznao da u nogometu navija protiv Engleske, oni i dalje navijaju za njega i nadaju se trijumfu u Wimbledonu

Andy Murray sasvim se približio samom svjetskom vrhu i, otočani su uvjereni, spreman je na trijumf na travi All Englands Cluba. Slavio je u uvertiri u Queens Clubu i postao prvi Britanac s tim trofejem nakon 71 godine, a sada mu prije Wimbledona predstoji tjedan dana odmora i koncentracije.

'Naslov u Queensu? Nisam posebno slavio. Izašao sam s dečkima i 'okrenuo' par rundi, ali ja nisam pio alkohol i u krevetu sam završio u razumnom roku', prepričao je novinaru Reutersa svoj doživljaj Murray i okrenuo se budućnosti.

'Uzbuđuje me pomisao na igranje u Wimbledonu, ove godine bi moglo biti jako dobro. Mislim da bih ga mogao i osvojiti, ali polako. Uvijek se fokusiram samo na sljedeći meč. Nema se smisla previše zanositi dok još nije izašao ni ždrijeb. Što ako u prvom kolu budem imao loš dan i ispadnem?' pita se Murray, ali i dodaje notu optimizma:

'Od lanjskog Wimbledona igra mi očito napreduje i danas sam puno bolji igrač. Očvrsnuo sam i to se odmah reflektiralo na rezultate. Kad patite od treninga izvan terena, mečevi su začuđujuće lak posao.'

I tako će Škot Murray biti epicentar britanskih teniskih nada. To breme bilo je pretežak teret za Time Henmana koji nikada nije dosegnuo finale, povijest će pisati je li Murray bio dorastao tom teškom psihološkom zadatku.