Europska Liga

Andrija Balić zabio svoj četvrti gol u pet utakmica; amateri iz Sjeverne Irske šokirali Maribor i Sergeja Jakirovića i pomogli Rijeci

28.08.2020 u 00:07

Bionic
Reading

Odigrano je prvo pretkolo Europske lige

Andrija Balić nastavio je sa sjajnim igrama ove sezone i zabio četvrti gol u pet odigranih utakmica. Za slovački DAC je zabio u pobjedi protiv Hadnarfjodura u 1. pretkolu Europske lige u 23. minuti, dok je konačnih 2:0 postavio Ramirez u 76. minuti. Balić je u Slovačkoj bio i prošle polusezone na posudbi iz Udinesea i zadovoljio čelnike kluba koji su ovog ljeta otkupili njegov ugovor.

Olimpija iz Ljubljane koju vodi Dino Skender je s 2:1 pobijedila islandski Vikingur, ali susret nije prošao bez drame. Slovenci su imali igrača više od šeste minute susreta, ali poveli su gosti u 27. minuti da bi do izjednačenja Olimpija stigla tek u 88. minuti preko Finka. Konačnih 2:1 postavio je Bošić u 106. minuti.

Beogradski Partizan je s 1:0 pobijedio latvijski RFS i to golom iz penala u 52. minuti. Zrinjski je s 3:0 u Mostaru glatko pobijedio luksemburški Differdange, a iznenađenje kola je ispadanje Maribora već u prvom pretkolu. Senzaciju je kreirao sjevernoirski Coleraine koji ih je izbacio na penale.

Momčad koju vodi Sergej Jakirović je bila veliki favorit protiv amatera iz Sjeverne Irske, ali na kraju je doživjela jedan od najbolnijih poraza u povijesti kluba. Nakon 120 minuta je bilo 1:1, a Coleraine je na kraju slavio s 5:4 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Ovo su sjajne vijesti za Rijeku koja će, nakon ispadanja Maribora, biti nositelj u 3. pretkolu Europske lige.