halo, sinsheim

Andrej Kramarić potvrdio nam lijepe vijesti, ali konačnu će odluku ipak donijeti izbornik Zlatko Dalić i njegovi suradnici

02.11.2020 u 06:34

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač njemačkog bundesligaša Hoffenheima, Andrej Kramarić, od povratka s reprezentativnog okupljanja u listopadu, a bilo je to sredinom prošlog mjeseca, bio je 'van stroja', jer su testovi na koronavirus bili pozitivni

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić, nakon možda i najdužeg ljetnog odmora, napunio je baterije, u velikoj mjeri zaliječio 'stare rane' i spremno dočekao novu sezonu.

I njezin je početak nudio nešto veliko, jer Kramarić je zabijao iz utakmice u utakmicu. Odnosno nastavio je tamo gdje je stao na kraju prošle sezone, kada je s četiri gola srušio veliku dortmundsku Borussiju.

U tri prvenstvene utakmice zabio je šest golova, sva tri u pojedi 3:2 protiv Kölna, potom još dva u pobjedi 4:1 protiv Bayerna i jednog u porazu od Eintrachta 1:2. Također, zabio je jednog i u njemačkom Kupu.

U to je vrijeme bio i prvi strijelac Bundeslige.

No, onda je došao listopad i reprezentativno okupljanje. Nije došao posve fit, pa je preskočio prijateljsku utakmicu protiv Švicarske, ali se onda u okršaju protiv Švedske ukazao kao džoker i zabio za pobjedu 2:1.

Protiv Francuske je također ušao u završnici dvoboja, ali ovog puta nije bio 'sretne noge'.

Po povratku u Njemačku, uslijedio je novi šok. Kramarić je bio pozitivan na koronavirus, a uz sve to imao je čak i blage simptome, pa je sljedeće dane provodio u samoizolaciji i borbi s virusom. O kojem se malo zna, i koji kod svakoga izaziva drugačije simptome.

Ta je borba potraja ipak nešto duže, jer i sljedeći su testovi bili pozitivni, pa je hrvatski napadač dane i dalje provodio u između četiri zida.

  • +33
Hrvatska - Švedska, UEFA Liga nacija, 11.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Prošle srijede, odnosno 12 dana od prvog pozitivnog testa, Kramarić je ponovno bio pozitivan, ali čekao je PCR test.

U međuvremenu, njegova je momčad odigrala četiri utakmice, dvije u njemačkom prvenstvu i dvije u skupini Europske lige, upisavši dvije pobjede (op.a. obje u europskom natjecanju) te remi i poraz.

Naravno, Kramarić je sve te utakmice bio daleko od momčadi i pravih treninga. Ali ove nedjelje napokon se javio s lijepom viješću.

'U utorak se priključujem momčadi, i moram priznati da sam sretan zbog toga'.

Znači li to da vas možemo očekivati, spremnog, i na reprezentativnom okupljanju sljedećeg vikenda, odnosno da ćete biti na dispoziciji izborniku Daliću za utakmice protiv Turske, Švedske i Portugala?

'Problem je taj što nisam dugo trenirao s momčadi, vidjet ćemo što će i kako biti', s dozom opreza poručio je Andrej Kramarić.

Njegovi suigrači ovog ponedjeljka igraju prvenstvenu utakmicu s Union Berlinom i nju će sigurno preskočiti. U četvrtak je pak na rasporedu okršaj u EL protiv Slovana iz Libereca, a ta, te posebno utakmica u nedjelju protiv Wolfsburga pokazat će je li Kramarić u stanju igrati i koliko.

Poznavajući Kramarića, on će sigurno htjeti doći u reprezentativno okruženje, ali hoće li ga Dalić i koristiti, ostaje nam pričekati. Jer činjenica je da je 29-godišnji Zagrepčanin tri tjedna mirovao.

Makar, vidjeli smo da su dugo s travnjak izbivali i Zlatan Ibrahimović, i Cristiano Ronaldo, pa i naš Ante Budimir, ali da su se oni i odmah vratili golovima. S time da je velika razlika u tome da oni nisu, za razliku od Kramarića, imali nikakvih simptoma.