samo za tportal

Andrej Kramarić nakon što je ispisao nevjerojatni rekord, najavio nam kakav ih 'pakao' čeka s Bayernom, ali i komentirao reprezentativni neuspjeh s Portugalom i Francuskom

20.09.2020 u 09:46

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač njemačkog Hoffenheima, 29-godišnji Andrej Kramarić, nije mogao poželjeli ljepši ulazak u novu prvenstvenu sezonu. S tri je postignuta gola osigurao svojoj momčadi pobjedu kod Kölna te je zajedno s Bayernovim Gnabryjem na vrhu liste strijelaca

Nogometaši Hoffenheima pobjednički su ušli i u novu prvenstvenu sezonu. Prošlog vikenda izbacili su u kup-ogledu Chemnitzer nakon što je u utakmici Andrej Kramarić zabio dva gola u 120 minuta, potom i jedan u raspucavanju s 11 metara, kako bi se riješilo pitanje ukupnog pobjednika.

Ove subote pak, Hoffenheim je u prvom kolu njemačke Bundeslige slavio 3:2 u gostima kod Kölna, a opet je jedini strijelac bio naš Andrej Kramarić. S time da je pobjednički gol zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade.

No, osim što je Kramarić osigurao pobjedu, postavio je i rekord u njemačkim natjecanjima, s devet golova u tri utakmice. Dosad je to bio Mario Gomez, koji je u tri utakmice zabio sedam, a Kramarić ih ima devet. Četiri gola Borussiji iz Dortmunda u zadnjem kolu prošle sezone, te dva u kupu i sada tri Kölnu.

'Evo, baš ste me uhvatili, idem na trening. Nismo previše slavili, jer svjesni smo da je ovo tek prvo kolo, ali i da smo se izvukli u samoj završnici utakmice. U prvom poluvremenu igrali smo jako dobro, ali u drugom smo posve pali. Bila je to neugodnija strana ove utakmice, jer Köln nas je potpuno stisnuo. A kada nas je Köln toliko stisnuo, sve me je strah kako će izgledati sljedeća utakmica protiv Bayerna', javio se za tportal u nedjeljno jutro Andrej Kramarić.

Da, sigurno neće biti jednostavno, jer Bavarci su i Barceloni zabili osam golova, a u petak deklasirali i Schalkea s 8:0.

'Te njihove pobjede zvuče impresivno, ali tako i igraju, u nevjerojatnoj su formi. Nadam se da ćemo ipak pronaći nekakav način da im se suprotstavimo, ali morat ćemo dati svoj maksimum u defenzivnoj igri, da spriječimo neugodnosti. A onda bi trebali dodati još puno više, pa da probamo doći do boda, ili neke velike senzacije'.

  • +8
Köln - Hoffenheim 2:3 Izvor: EPA / Autor: SASCHA STEINBACH

Vas je krenulo, s devet golova u nizu u službenim utakmicama. Međutim, za momčad nije dobro da zabijate samo vi?

'Pišu njemački mediji za taj novi rekord, devet golova u tri utakmice, ali da, slažem se da nije dobro za momčad. Pa ni za mene. Bilo bi bolje da imam pomoć, jer onda će i meni biti lakše kretati se, nuditi se, imati više dodavanja. Imamo mi dobre igrače, a siguran sam da će se to kroz neko vrijeme i potvrditi te da ćemo igrati još bolje'.

Zanimljivo, opet imate novog trenera, i još jednog iz plejade mladih. Krenuli ste s Nagelsmannom, potom je stigao Kaltenbach, koji je tada imao 35 godina, a sadašnji Sebastian Hoeness ima 38 godina.

'Ha,ha.. takav je trend u klubu. Tek je Nizozemac Schreuder bio nešto stariji (op.a. 47 godina). Krenulo je s Nagelsmannom, ali očito su pogodili formulu pa više ne uzimamo te 'old-scholl' trenere, već mlađe, koji non-stop uče, proučavaju, koji možda čak i više rade na sebi i koji nude uvijek nešto novo. Što se tiče ovog novog, čuo sam da je on nećak Ullija Hoenessa, a k nama je došao iz Bayernove mlade momčadi, slovi za vrlo perspektivnog i donio nam je neke svoje ideje'.

Ova tri gola na startu prvenstva sugeriraju da bi ova sezona mogla biti i vaša rekordna u Bundesligi?

'Iskreno, uopće se ne opterećujem time. Naravno, sretan sam da me je tako krenulo, ali meni je prije svega najvažnije da mi zdravlje bude OK i da odradim cijelu sezonu. A sada o tim 'crticama', imam ja neke svoje želje, ali ću ih zadržati za sebe'.

Kad smo već kod zdravlja, sada je, nadamo se sve OK?

'Zasad je sve dobro, one probleme koje sam imao, veće, sam riješio. Naravno, kao i svaki nogometaš u pripremnoj periodu, uvijek imaš neke manje problemčiće, ali nije to ništa zabrinjavajuće'.

A je li treba biti zabrinjavajuće izdanje hrvatske reprezentacije u utakmicama protiv Portugala i Francuske?

'Mislim da ne bi trebalo biti. Treba biti samo puno realniji. Neki od igrača na utakmice su došli s priprema, neki s tek jednom odigranom utakmicom. Osim toga, mi nemam tako širok kadar kao naši protivnici, pa s toliko izmjena i nije čudno da smo izgubili od ovih reprezentacija. Protiv Portugala nismo bili ni fizički, ali ni u glavi spremni. Zato smo već protiv Francuza bili dosta bolji, iako smo i u toj utakmici opravdano izgubili. Ali ponavljam, mi trebamo biti puno realniji, jer nemamo mi izbor igrača kao ove reprezentacije. Osim toga, i mi kao narod smo takvi da brzo padamo u euforiju, ali i da utakmice kao što su ove, a iako je službeno natjecanje, ipak izgledaju više kao prijateljske, pa se teže 'pokrenuti'. Također, nama se na SP-u dogodilo ono što se događa jednom u sto godina, jer tada smo imali Luku Modrića a pitanje je kada ćemo opet imati novog Modrića. Zato trebamo biti puno realniji', zaključio je Andrej Kramarić.