wta toronto

Andreescu osvojila novu veliku titulu, Serena neslavno predala finale

11.08.2019 u 20:49

Bionic
Reading

Predajom Amerikanke Serene Williams nakon samo četiri odigrana gema i rezultata 3-1 za njezinu suparnicu u nedjeljnom finalu WTA Premier 5 turnira u Torontu, 19-godišnja Bianca Andreescu postala je prva kandska tenisačica koja je osvojila naslov pobjednice u 50-godišnjoj povijesti Rogers Cupa.

Serena Williams je kod vodstva Andreescu 3-1 odlučila predati dvoboj, a kao razlog je navela bolove u leđima.

Tako je Andreescu stigla do drugog naslova u karijeri i drugog u ovoj sezoni, u kojoj je premijerni WTA trofej osvojila u Indian Wellsu.

Finalni trijumf donio joj je 521.530 dolara i 900 bodova koji će 19-godišnju Kanađanku dovesti u ponedjeljak do renkinga karijere, 14. mjesta na pojedinačnoj WTA ljestvici. Ranije ove sezone iznenađujuće je osvojila i Indian Wells.

Serena Williams je u svom 96. finalu ostala na 72. naslova, a posljednji je osvojila još 2017. na Australian Openu. U 2019. godini 37-godišnja Amerikanka odigrala je svega sedam turnira, a ovo joj je već četvrta predaja. Završila je samo mečeve na Grand Slam turnirima: porazom od Kristine Pliškove u četvrtfinalu Australian Opena, porazom od Sofije Kenin u 3. kolu Roland Garrosa i porazom u finalu Wimbledona od Simone Halep.

Bez borbe je predala meč sestri Venus na turniru u Rimu, nije igrala ni dvoboj 3. kola u Miamiju protiv Kineskinje Qiang Wang, dok je u Indian Wellsu predala meč Garbine Muguruzi kad je Španjolka vodila sa 6-3, 1-0.

Serena Williams trebala bi već sljedećeg tjedna igrati na turniru u Cincinnatiju, gdje joj je ždrijeb u 1. kolu dodijelio suparnicu iz kvalifikacija. Bianca Andreescu bi trebala igrati protiv Ukrajinke Lesije Curenko.