UOČI MADRIDSKOG OKRŠAJA

Ancelotti se zbog Modrića drži za glavu, Guardioli isti problem zadao De Bruyne

01.05.2023 u 14:19

Bionic
Reading

Manchester City u nedjelju je u Londonu pobijedio Fulham 2:1, te preuzeo vrh tablice od Arsenala. Međutim, svima koji su pratili igru Građana, odmah je upalo u oko da u Guardiolinoj momčadi nije bilo glavnog razigravača - Kevina de Bruynea

Nije to bila igra na kakvu su navikli navijači Manchester Cityja, a najveći problem Građana bio je izostanak De Bruynea. No, uspjela je Guardiolina momčad pobijediti i zauzeti vrh Premier lige.

No, pred Manchester Cityjem novi su izazovi. Prvenstveni ogledi protiv West Hama i Leedsa, ali i još važnije - gostovanje kod Reala sljedećeg utorka.

Naravno radi se o prvoj utakmici polufinala Lige prvaka a obje momčadi žele prolaz dalje i nastup u finalu najbogatijeg klupskog natjecanja.

Crveni alarmi su upaljeni u Manchester Cityju, a razlog je upravo Kevin De Bruyne i njegova ozljeda zbog koje u nedjelju nije istrčao na Craven Cottageu. Kako sada stoje stvari, De Bruyne će sigurno propustiti i prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Španjolski mediji tvrde da se Belgijanac neće stići oporaviti za prvu utakmicu, a to bi naravno bio veliki hendikep za momčad s Etihada. De Bruyne je prošlog tjedna s dva gola i asistencijom briljirao u derbiju protiv Arsenala.

Guardiola je nakon utakmice priznao da je De Bruyne ozlijeđen.

'Nisam ga poveo na utakmicu jer ima ozljedu zbog koje nije spreman i ne osjeća se dobro', rekao je Guardiola.

Naravno, sigurno će liječnici pokušati osposobiti De Bruynea, baš kao što to rade i u Realu po pitanju Luke Modrića. Naime, oba igrača od iznimne su važnosti za svoje sastave.