JAVIO SE I BUTRAGUENO

Za Carla Ancelottija ovo nije 'drama', ali zato je Peđa Mijatović imao što reći!

18.05.2023 u 06:13

Bionic
Reading

U finalu nogometne Lige prvaka, 10. lipnja u Istanbulu, igrat će Inter i Manchester City nakon što je engleska momčad u polufinalnom uzvratu, na svom Etihadu, posve nadigrala Real Madrid 4:0 (2:0)

Carlo Ancelotti je nakon uzvrata polufinala i debakla na Etihadu čestitao Manchester Cityju na prolasku u finale Lige prvaka. Priznao je trener Real Madrida kako je suparnik bio dominantan i da je zasluženo došao do pobjede.

'Izgubili smo. Nažalost, i to se događa u nogometu', rekao je Carlo Ancelotti nakon utakmice i nastavio:

'Nema tu previše pametovanja. Jednostavno nekad je na drugoj strani bolji protivnik. Sada se okrećemo sljedećoj sezoni. City je zasluženo pobijedio, bio je nadmoćniji. Događa se i moramo učiti iz ovakvih poraza.'

Dosta se priča i o budućnosti talijanskog stručnjaka na klupi Reala. Njegov ugovor istječe u ljeto 2024. godine i on ga želi odraditi do kraja.

'Nitko ne sumnja u to da ću biti tu. Predsjednik je bio sasvim jasan prije 15 dana. Ne treba raditi nikakvu dramu. Momčad je odigrala odličnu sezonu i tako će biti i sljedeće. Polufinale Lige prvaka je ogroman uspjeh. Bit ću tu i sljedeće godine i borit ćemo se za još jedan trofej u ovom natjecanju.'

Jedan od bitnijih ljudi u Realovoj hijerarhiji jest i Emilio Butragueño. A on je potvrdio da Ancelotti nastavlja kao trener velikana iz Madrida.

'Budućnost Carla Ancelottija? Ima ugovor, sjajan je trener koji je osvojio brojne trofeje. Ovo je bila samo jedna loša noć. Tužni smo, ali to je sve.'

Iako Ancelotti ima podršku, vjerujemo iskrenu, jedan od bivših Realovih igrača, Predrag Mijatović, bio je oštar prema Talijanu, posebice zbog poteza iz 63. minute, kada je iz igre povukao Luku Modrića.

'Kakva je ovo poruka? Bože moj... Ova izmjena šalje jasnu poruku: Želim da utakmica ovako završi i da više ne bude golova', iznio je Mijatović svoje mišljenje.

  • +21
Uzvratna utakmica polufinala LP-a: Manchester City - Real Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN