NASLJEDNICA BLANKE VLAŠIĆ

Ana Šimić prva i druga u skoku u vis u Brazilu

22.05.2011 u 17:03

Bionic
Reading

Izvrsnim rezultatima u Brazilu Ana Šimić se velikim koracima približava Blanki Vlašić, na mjestu druge hrvatske predstavnice na međunarodnim natjecanjima u skoku u vis

Hrvatska skakačica u vis Ana Šimić, članica AK Zagreb-Ulix, sjajno je otvorila sezonu nastupivši u Brazilu na dva jaka mitinga iz serije GP International. Na prvom mitingu u sklopu Brazilian Athletics Tour 2011 u Belemu osvojila je drugo mjesto s preskočenih 184 cm, iza Amerikanke Mullen.

Drugi je miting održan u gradu Uberlandiji, a Ana je tamo pobijedila preskočivši 188 cm. Tim rezultatom izjednačen je rekord mitinga. Ovaj je put Mullen bila iza Ane Šimić.

Respektabilnim rezultatima Ana Šimić se velikim koracima približava Blanki Vlašić, na mjestu druge hrvatske predstavnice na međunarodnim natjecanjima u skoku u vis. Skakačica u vis AK Zagreb-Ulix rođena je 1990, a kao svoj najbolji rezultat bilježi pobjedu na juniorskom natjecanju u Češkoj s preskočenih 187 cm, čime je  popravila svoj osobni rekord za pet centimetara. Juniorski rekord Hrvatske drži Blanka sa 196 cm.

'Ana se sada priprema za europske mitinge, gdje kani preskočiti 194 cm i nada se kvalifikaciji na Olimpijske igre u Londonu 2012', izjavio je njezin trener Edo Josipović nakon uspjeha u Brazilu.