NAŠE ČUDO BRZO RASTE

Ana Konjuh pomela prve dvije juniorke svijeta!

12.12.2012 u 09:32

Bionic
Reading

Iako joj je tek 14 godina, Ana Konjuh je već osvojila juniorski Orange bowl. Najcjenjeniji omladinski teniski turnir dubrovačko sportsko čudo uzelo je na više nego impresivan način

Ana je u polufinalu izgubila prvi set od najbolje juniorke svijeta Taylor Townsend sa 6:4 i činilo se da će morati još malo pričekati za najveći uspjeh koji si mladi tenisač može poželjeti. Ipak, dvije godinu stariju Amerikanku u nastavku je stjerala ' u mišju rupu' i sa 6:1, 6:3 okrenula možda najvažniji meč karijere za ulazak u finale. Townsend se tada mogla početi pripremati za najavljenu seniorsku karijeru od iduće godine, a Ana za finale protiv druge juniorke svijeta, Čehinje Katerine Siniakove.

Ona je također dvije godine starija od Konjuh, ali također joj nije pomoglo. Dapače, uzela je samo pet gemova i nakon 6:3, 6:2 mladoj Dubrovčanki morala priznati da je bila bolja.

Ana je tako nanizala 12 pojedinačnih pobjeda.

'Zadovoljna sam, ali i umorna, kad dođem u Hrvatsku prvo ću se dobro naspavati', rekla je Ana, najmlađa pobjednica Orange bowla u zadnjih pet godina.

Tenisko društvo na Floridi je ostalo zapanjeno mogućnostima 14-godišnje Ane, pred kojom je relaksacija i onda nova sezona u kojoj može dodatno utvrditi svoje pozicije u juniorskom tenisu. U Miami je došla kao sedma nositeljica, iduća sezona već samo zbog ovog rezultata donijet će joj daleko bolji rejting i promišljanja o ključnoj razvojnoj fazi - prijelazu u seniorsku konkurenciju gdje garancija nema i gdje se mora biti posebno oprezan.

Posljednji gem i primanje pehara Ane Konjuh u Miamiju