TKO BI JOJ ODOLIO

Ana Jelušić u borbi za prestižno mjesto u MOO-u

14.08.2013 u 15:44

Bionic
Reading

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) objavio je službeni popis kandidata za nova dva člana Komisije sportaša MOO-a. Izbori će se održati na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) Soči 2014. a među kandidatima je i hrvatska predstavnica, alpska skijašica Ana Jelušić, koja je nominirana od strane Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na prijedlog Komisije sportaša HOO-a

Ostali sportaši, kandidati za Komisiju MOO-a su Bugarin Kilian Albrecht (alpsko skijanje), Norvežanin Ole Einar Bjorndalen (biatlon), Švicarac Didier Cuche (alpsko skijanje), Bjeloruskinja Darya Domracheva (biatlon), Talijan Pietro Piller-Cottrer (skijaško trčanje), Finkinja Tanja Poutiainen (alpsko skijanje), Kanađanka Hayley Wickenheiser (hokej na ledu) i Čehinja Sarka Zahrobska (alpsko skijanje).

Sportaši na ZOI Soči 2014. izabrat će dva sportaša iz dva različita sporta, a rezultati će se objaviti 20. veljače 2014. Dvoje izabranih bit će kandidati i za članstvo u MOO-u na razdoblje od osam godina.

MOO je pozvao nacionalne olimpijske odbore da za Komisiju nominiraju kandidate koji su nastupili na ZOI Vancouver 2010. ili će se natjecati na ZOI Soči 2014. Komisija sportaša MOO-a je poveznica između olimpijaca i MOO-a te osigurava da se kod odluka MOO-a uvažavaju stavovi i potrebe sportaša. Komisija se sastoji od najviše 19 članova, od kojih 12 biraju sportaši na olimpijskim igrama, a do sedam sportaša imenuje predsjednik MOO-a. Od 12 izabranih članova osam ih predstavlja sportaše iz ljetnih a četiri iz zimskih sportova.