CONCACAF LIGA NACIJA

Amerikanci spektakularnim golom usmjerili utakmicu i potvrdili dominaciju

25.03.2024 u 11:02

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobjednik je trećeg izdanja CONCACAF Lige nacija nakon što je u finalu u Arlingtonu pobijedila Meksiko sa 2:0.

Bilo je to treće izdanje CONCACAF Lige nacija i treće slavlje za SAD.

Amerikanci su prvi put slavili 2020. pobjedom 3:2 protiv Meksika, potom su tri godine kasnije u finalu porazili Kanadu sa 2:0, a ovoga puta identičnim rezultatom i Meksiko.

Tayler Adams je doveo SAD u vodstvo u 45. minuti spektakularnim golom (pogledajte OVDJE), a konačnih 2:0 postavio je Giovanni Reyna u 63. minuti.

'Sretan sam zbog pobjede, ali i zbog gola. Već smo neko vrijeme zajedno i mislim da znamo što je potrebno za pobjede na velikim utakmicama i turnirima i nadamo se da ćemo to moći prenijeti na Copa America', kazao je za ESPN 21-godišnji Reyna kojem je to bio osmi gol u američkom dresu.

Utakmica je u samoj završnici dva puta nakratko prekinuta zbog homofobnih ispada meksičkih navijača.

I Sjedinjene Države i Meksiko ovoga ljeta očekuje i nastup na Copa America, koja će se igrati u SAD-u od 20. lipnja do 14. srpnja.

SAD će igrati u skupini C zajedno s reprezetacijama Urugvaja, Paname i Bolivije, dok će Meksikanci igrati u skupini B uz Ekvador, Venezuelu i Jamajku.

Dodajmo kako je u susretu za treće mjesto Lige nacija Jamajka pobijedila Panamu 1-0 golom Dextera Lembikisa u 42. minuti.