FIFA_SP_2018.svg

ČAK SE O TOME RASPISALI

Amerikanci se ne mogu načuditi jednom detalju kojeg vide samo na Hrvatima; njima je to nemoguće objasniti!

Bionic
Reading

Uoči finala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske (17 sati) ne govori se samo o igračima i izbornicima obje reprezentacije nego se izvlače i razne pikanterije

Amerikance su tako privukli hrvatski navijači. Jednostavno su ih očarala navijačka obilježja sa 'crvenobijelim kvadratićima, a USA Today ne može se načuditi jednom rekvizitu koji se može vidjeti samo na glavama naših ljudi.

Naime, za njih su vaterpolske kapice najčudniji navijački rekvizit u Rusiji, a novinar tog medija navodi da ih se može vidjeti kako ih nose i muškarci, žene i djeca.

'Dovoljno smo ludi da oblačimo kapice za vaterpolo na nogometnoj utakmici, a dovoljno praznovjerni da ih nastavljamo nositi', pokušao je to objasniti Amerikancima jedan hrvatski navijač.

Inače, novinar podsjeća i nan jednu priču oko vaterpolske kapice i Vedrana Ćorluke. Hrvatski branič dobio je ozljedu glave na utakmici Eura u Francuskoj (2016.), a na sljedećoj utakmici rana se otvorila te je počelo krvarenje koje gaza nije mogla zaustaviti pa su mu liječnici navukli vaterpolsku kapicu.

Spomenimo i da je Ćorlukina fotografija ušla u muzej Uefe, jer je bio prvi nogometaš koji je nastupio s vaterpolskom kapicom na službenoj utakmici.

  • +47
Navijači na stadionu Lužnjiki, Hrvatska - Engleska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal