H SKUPINA

Alžir - Vahidove 'lisice' nepredvidive na terenu

03.06.2014 u 07:52

  • +98

SP BRAZIL-osobne karte svih sudionika

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Dennis Grombkowski

Bionic
Reading

Vahine Pustinjske lisice bolje su nego što mnogi očekuju, ali imaju i ozbiljne nedostatke – što će prevladati u skupini H s Belgijom, Rusijom i Južnom Korejom?

Plus

Izbornik Vahid Halilhodžić odmaknuo je Alžirce od bunkerčine koju su ranije igrali i posložio u atraktivnih 4-3-3. Napadački trozubac Soudani-Feghouli-Slimani odlično funkcionira zajedno. Momčadsko zajedništvo također je na visokoj razini.

Minus

Golman. Nijedan od vratar s popisa nije ni blizu kvalitete koja se očekuje od sudionika Svjetskog prvenstva. Također, znaju imati problema sa zadržavanjem i prijenosom lopte kroz sredinu terena, a u kvalifikacijama su bili katastrofalni u prekidima. Zapravo, po dosta stvari pomalo podsjećaju na Dinamo...

Zvijezda: Madjid Bougherra

Alžirci nemaju neko veliko ime koje bi po statusu posebno odskakalo od ostalih – barem ako pitate Europljane. No u domovini je apsolutno prvo ime iskusni kapetan Bougherra, stoper katarske Lekhwiye koji ima nezahvalan zadatak držati pod kontrolom nedavno 'renoviranu' momčad koja se još privikava na drugačije zahtjeve igre.

H skupina | ALŽIR

Vahid HALILHODŽIĆ [Bosna i Hercegovina], izbornik
Vratari: Rais Mbolhi (CSKA Sofija), Cedric Si Mohamed (CS Constantine), Mohamed Lamine Zemmamouche (USM Alger)

Obrana: Essaid Belkalem (Watford), Madjid Bougherra (Al Lekhwiya), Liassine Cadamuro (Mallorca), Faouzi Ghoulam (Napoli), Rafik Halliche (Academica Coimbra), Aissa Mandi (Reims), Carl Medjani (Valenciennes), Djamel Mesbah (Livorno), Mehdi Mostefa (Ajaccio)

Veza: Nabil Bentaleb (Tottenham Hotspur), Yacine Brahimi (Granada), Abdelmoumene Djabou (Club Africain), Sofiane Feghouli (Valencia), Mehdi Lacen (Getafe), Riyad Mahrez (Leicester City), Saphir Taider (Inter), Hassan Yebda (Udinese)

Napad: Nabil Ghilas (Porto), Islam Slimani (Sporting Lisabon), El Arabi Soudani (Dinamo Zagreb)