EUROPSKA LIGA

Alonsov Bayer napravio nešto što nije nitko, bivši hajdukovac zabio Toulouseu

14.12.2023 u 21:40

Bionic
Reading

Nogometaši Villareala i praške Slavije pobjednici su skupina, te su osigurali izravni plasman u osminu finala Europske lige.

Bayer Leverkusen jedini je klub u natjecanju s besprijekornim skorom od šest pobjeda u osmini finala, nakon što je u ovoj skupini Liverpool danas izgubio 1:2 kod belgijskoga Union Saint-Gilloisea.

Saint-Gilloise je bio opasnija momčad protiv pričuvne momčadi trenera Jürgena Kloppa, koja je već osvojila skupinu, te je zasluženo povela preko Mohameda Amoure (32). Iako je Liverpool uspio izjednačiti preko 20-godišnjeg domaćeg igrača Jarella Quansaha (39), Cameron Puertas (43) vratio je belgijske domaćine u vodstvo prije odmora. Redsi su također slabo odigrali drugo poluvrijeme i dokraja nije bilo golova.

U drugoj utakmici ove skupine Toulouse je slavio kod LASK Linza s 2:1, a jedini gol za Austrijance zabio je bivši igrač Hajduka Marin Ljubičić. Dok Liverpool i Toulouse nastavljaju u Europskoj ligi, Saint-Gilloise prelazi u Ligu konferencija.

Villarreal je 3:2 pobjedom kod Stade Rennesa osigurao prvo mjesto u skupini F, a time i ulaznicu za osminu finala. Španjolci su svladali i uhvatilii Francuze na vrhu, a Rennesu je VAR poništio gol u 12. minuti sudačkog produžetka.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu'

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

U skupini G, Slavia Prag obranila je prvo mjesto sigurnom pobjedom od 4:0 nad Servette Geneve ispred AS Rome, koja je pobijedila Sheriff Tiraspol 3:0.

Lider Bundeslige Leverkusen je kompletirao svih šest pobjeda pobjeda u skupini H s 5:1 pobjedom nad Molde FK.

Momčad trenera Xabija Alonsa jesenas se ugurala među favorite Europske lige, a Josip Stanišić je odigrao cijeli dvoboj za Apotekare. Karabakh Agdam zauzeo je drugo mjesto, Azerbajdžanci su pobijedili BK Häcken iz Švedske 2:1.