RAZUMIJE HAMILTONA

Alonso udario i po McLarenu: Nije tamo lako raditi!

18.01.2013 u 15:46

Bionic
Reading

Fernando Alonso uvjeren je da će Lewisu Hamiltonu biti puno ljepše u Mercedesu nego što mu je bilo u McLarenu.

Španjolski 31-godišnji vozač proveo je 2007. godine sezonu u momčadi iz Wokinga, no nije psihički izdržao i već se sljedeće sezone vratio nazad u Renault, iako je znao da će na raspolaganju imati lošiji bolid. Sličnu je odluku donio Lewis Hamilton, koji u 2013. iz McLarena odlazi u Mercedes, a bivši timski kolega ga potpuno razumije.

'Jasno mi je zašto je otišao. Uvijek ti je potreban novi izazov kad se umoriš negdje. McLaren nije najlakše mjesto za rad i mislim da će biti puno sretniji u Mercedesu nego što je bio u prošlosti,' izjavio je Fernando Alonso za Sky News pa nastavio:

'Bit će prijetnja jer Lewis je uvijek bio u stanju pobjeđivati, u svim bolidima koje je vozio. Mercedes već ima pobjedu, onu Rosberga u Kini, pa vjerujem da će ekipa pobijediti ponovo s Hamiltonom, a on će biti kandidat za naslov prvaka.'

Alonso u tri sezone u Ferrariju nije uspio osvojiti titulu. Dvaput je bio blizu, no nije imao sreće na posljednjoj utrci. Na pitanje hoće li napustiti momčad ako se ponovi isto ove godine, novinari su dobili očekivan odgovor.

'Jako sam sretan zbog svoje situacije u Ferrariju i zbog toga što se mogu boriti za titulu. Naravno da mi je žao što sam ostao bez titule, ali imamo i 24 vozača, vrlo talentiranih i dobrih koji ne mogu ni do postolja, a kamoli pobjeda i pole pozicija. Borba za naslov je posebno iskustvo, istina je da smo izgubili, ali privilegija je što smo uopće bili u toj situaciji.'

'Ferrari je najbolja ekipa na svijetu, najbolja u povijesti Formule 1, zašto bih izabrao lošiju,' pita se svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine.