SPEKTAKULARAN OKRŠAJ

Alistair Overeem vraća se kickboxingu, a odmah je dobio najteži mogući meč - borbu protiv najboljeg na svijetu

24.08.2021 u 14:59

Bionic
Reading

Početkom lipnja organizacija Glory Kickboxing objavila je potpis ugovora s Alistairom Overeemom, nekadašnjim osvajačem K-1 turnira, a kasnijim velikanom MMA-e

Alistair se nakon isteka ugovora s UFC-om odlučio vratiti kickboxingu, a neko vrijeme čekali smo informaciju o njegovoj povratničkoj borbi. Glorz ga je odlučio odmah baciti u vatru te će se već u povratničkoj borbi boriti za pojas prvaka teške kategorije protiv Rica Verhoevena. Reem je tu informaciju potvrdio u sklopu gostovanja u MMA Houru.

Verhoeven je trenutno jedan od najboljih i dominantnijih kick-boksača na svijetu, a mnogi ga vide kao i jednog od najboljih teškaša u povijesti. Neporažen je više od šest godina, a Gloryjev pojas teške kategorije drži još od 2014. godine. Savladao je sve vrhunske izazivače koje su stavljali pred njega, a u zadnjih pet godina dvaput je pobjeđivao i Badra Harija. Pobijedio je u 58 od ukupno 68 borbi i Alistair Overeem nije mogao dobiti težeg protivnika u debiju, piše Fight Site.

Reem je u svojoj kickboxing karijeri, čiji je najplodniji dio bio od 2008. do 2010. godine, upisao deset pobjeda i četiri poraza, a tim sportom prestao se baviti nakon što je 2010. godine osvojio prestižni turnir. K-1 Grand Prix. Imena koja se vežu uz tih deset pobjeda su impresivna, jer je savladao Petera Aertsa (dva puta), Badra Harija, Tyronea Sponga, Gokhana Sakija i Dževada Poturka.

Borba za pojas Gloryjeva teškaškog prvaka između Overeema i Verhoevena održat će se 23. listopada u sklopu priredbe Glory Collission 3 na stadionu GelreDome u nizozemskom Arnhemu.