NABOJ SAMO SPORTSKI

Alilović: Idemo u Arenu pobijediti Srbe!

27.01.2012 u 09:59

Bionic
Reading

Još samo sati su ostali do najvećeg sportskog događaja godine u bivšoj državi, rukometnog polufinala EP-a između Hrvatske i Srbije u Beogradu

Dok navijači s obje strane Dunava odbrojavaju do velikog spektakla u beogradskoj areni, oba tabora pokušavaju amortizirati emocije i onaj slobodni dio pretočiti u koncentraciju i srčanost bez koje se neće moći u finale.

'U polufinalu smo, znači da smo spremni. Odradili smo trening i čekamo derbi', počinje Mirko Alilović koji je isprobao atmosferu u najvećoj dvorani bivše države. U praznom izdanju, večeras (20,15) ga čeka nešto sasvim drugo.

'Ulog je golem. Pobjednik si stavlja medalju oko vrata i osigurava put na Igre u London i to je već dovoljan naboj ovoj utakmici. A sad neki poseban naboj... Srbi, ovo, ono... to nije potrebno. Ovo je sport, tu smo zbog rukometa i svi želimo pobjedu. Na kraju utakmice, tko je bio bolji neka pobijedi i svaka čast', sportski razmišlja hrvatski emotivac među vratnicama.

Cijeli tabor odiše optimizmom, ni Mirko nije iznimka.

'Dobri smo, spremni smo, nema velikih problema s ozljedama i uvjereni smo da možemo. Iskusniji smo od Srba i nemamo straha. Karte su otvorene, sve znamo jedni o drugima i idemo u arenu da bi pobijedili Srbiju', otpustio je kočnice Mirko kojega čeka okršaj sa sjajnim šuterskim parom Ilić - Vujin, i ostalim adutima na ovom prvenstvu vrlo kvalitetne Srbije.