KONCERT ZA MILIJUNE

Alicia Keys i Shakira na otvorenju Svjetskog prvenstva

17.03.2010 u 12:16

Bionic
Reading

Nisku glazbenika koji će nastupiti na otvorenju Svjetskog nogometnog prvenstva započinju Alicia Keys i Shakira

Alicia Keys, Amadou & Mariam, Angélique Kidjo, Black Eyed Peas, BLK JKS, John Legend, Juanes, Shakira, The Parlotones, Tinariwen, Vieux Farka Touré i Vusi Mahlasela imena su pjevača i skupina koje će nastupiti na otvorenju Svjetskog nogometnog prvenstva u Johanesburgu. Organizatori natjecanja očito su se potrudili dovesti neka od najvećih pjevačkih imena današnjice, a pritom ponajprije mislimo na Aliciju Keys i Shakiru.

Posao pripreme koncerta dan je Kevinu Wallu, višestrukom dobitniku nagrade Emmy, i njegovoj kompaniji Control Room koja se dosad već istaknula organizacijom Live Aida za 150 sudionika koji su svirali više od 24 sata bez prestanka. Bio je to koncert posvećen klimatskim promjenama.

Koncert na stadionu Orlando započet će 10. lipnja točno u 20 sati po lokalnom vremenu i pred 30.000 sretnika koji će uspjeti nabaviti kartu. Svi ostali pridružit će se milijunima diljem svijeta pred TV ekranima. Najjeftinija karta za koncert iznosi 450 južnoafričkih randa (45 eura), a najskuplja 1150 randa (115 eura) te se mogu naručiti na www.computicket.com.