ŽIVI SVOJ SAN

Alcarazu je tek 20 godina, već je zaradio bogatstvo, a i dalje živi s roditeljima

17.07.2023 u 12:06

Bionic
Reading

Carlos Alcaraz (20) je trijumfom u Wimbledonu podebljao svoj bankovni račun, ali i dalje živi s roditeljima u južnoj Španjolskoj

Mladi Španjolac doslovce živi san. U finalu travnatog Grand Slama srušio je Novaka Đokovića i došao do svojeg drugog Grand Slama u karijeri, nakon osvajanja US Opena prošle godine.

Njegov uspon je strelovit, a može se reći da je počeo u našem Umagu, jer je Alcaraz tamo stigao do svojeg prvog ATP turnira u karijeri (2021.) dok je na Touru debitirao u veljači 2020 (Rio Open). Danas se može pohvaliti s 12 osvojenih turnira, a Wimbledon mu je već šesti u 2023., naravno i najvažniji.

Vrhunski rezultati donose i milijune. Osim sponzora (Nike, BMW, Calvin Klein…) Alcaraz je napunio džepove i od turnirskih nagrada. Samo u Wimledonu je zaradio 2,7 milijuna eura, a ukupno u kratkoj karijeri već 19,65 milijuna dolara po čemu je u povijesti među 30 tenisača po zaradi. Ogromna lova, a ne zaboravimo da mu je tek 20 godina.

  • +8
Finale Wimbledona 2023: Carlos Alcaraz - Novak Đoković, 16.7.2023. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

No bez obzira na stečeno bogatstvo ovaj mladić i dalje živi na istom mjestu, kod roditelja, u stanu vrijednom oko 200 tisuća eura koji se nalazi u El Palmaru nadomak Murcije, iznad restorana ‘Turquesa Kebab & Pizza takeaway’.

Dobro, stan je luksuzno renoviran, vrijedan 200 tisuća eura, a obitelj planira preseljenje u dvije luksuzne vile, jedna bi bila Carlosova. Dok se ne izgrade prvi igrač svijeta i dalje će živjeti s roditeljima i ponekad se spustiti po kebab za 4,5 eura.