bartomeuova ostavština

Alarmantno stanje na Nou Campu: igrači će se morati odreći velikog postotka plaće inače slavnoj Barceloni prijeti bankrot?

31.10.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Samo par dana nakon što je Josep Maria Bartomeu, zajedno sa svojim najbližim suradnicima' 'digao sidro' i napustio Barcelonu, pred oči javnosti počele su stizati zabrinjavajuće vijesti

U Barceloni se bliže predsjednički izbori, a sigurno će biti razgovora o nekoliko vrlo hitnih i bitnih tema koje će biti vrlo važne za blisku budućnost kluba.

Prvi je status ikone kluba Lionela Messija, koji je želio napustiti klub na ljeto, a drugi je loša financijska situacija, koja bi prema katalonskom RAC-1 uskoro mogla postati alarmantna ako klub ne postigne dogovor sa svojim igračima o smanjenju plaća.

RAC-1 tvrdi da će Barcelona sljedeći tjedan s igračima morati postići dogovor o smanjenju plaća za 30%, što u brojkama znači čak 190 milijuna eura.

  • +5
Juventus - Barcelona, 2. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Igrači do sada nisu bili za tako drastično smanjenje zarade, a mediji tvrde da će se, ako klub ne postigne dogovor s igračima, Barcelona suočiti s velikom krizom koja bi mogla imati katastrofalne posljedice - čak i bankrot.

'Naš glavni problem je trenutna ekonomska situacija u klubu. Pandemija nas je jako pogodila. Ovisimo o turizmu, ali to trenutno nije slučaj. Moramo pronaći način da prebrodimo ovu krizu, inače nas ne očekuje ništa dobro', rekao je Carles Tusquets, jedan od važnijih i odgovornijih predstavnika kluba.