GLAS GRAĐANA

'Ako su krivi, izbaciti i Mamića i Dinamo!'

20.08.2010 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon što je u srijedu u Zagrebu boravio Uefin predstavnik te s nogometnim sucem Brunom Marićem čačkao po aferi oko namještanja utakmice finala Kupa, među osumnjičenima je i Dinamov sportski direktor Zoran Mamić

Iako još uvijek nema službenih dokaza, pa samim time ni sudskih rješenja, cijela priča u kojoj se spominju Dinamov sportski direktor Zoran Mamić i sudac Bruno Marić, a vezana je uz navodno namještanje utakmice finala Kupa, potvrđuje ono o čemu se govorilo već mjesecima, pa i godinama, na što je bezbroj puta ukazivao i Zoranov brat Zdravko, Dinamov izvršni dopredsjednik: da se u Hrvatskoj utakmice - namještaju.

Nekad je to bilo iz političkih razloga, nekad iz financijskih, ali očito je da ni Hrvatsku nisu zaobišle ovakve afere. Podsjetimo, Olympique iz Marseillea je zbog svog predsjednika Bernara Tapiea završio u drugoj ligi, isto se dogodilo i Juvetusu prije nekoliko godina kada je u sezoni 2005/2006 otkriven 'calciopoli'.


Naravno, još je preuranjeno izvlačiti bilo kakve zaključke, ali ako se sumnje obistine, što bismo mogli doznati već u ponedjeljak, kada bi Uefa mogla u HNS poslati suspenziju za Zorana Mamića, pitanje je kakve će sankcije snositi odgovorni, ali i klub koji se spominje u tom kontekstu.

'Ako se dokaže da su krivi, to jest da je Zoran Mamić bio upetljan u sve što se govori, onda treba njega suspendirati, a Dinamo izbaciti. Navijač sam Dinama, ali moramo biti realni', jedan je od komentara koji smo dobili na ulicama Zagreba.

'Mamiću, odlazi. To je sve što mogu reći jer on je upropastio naš klub', stav je jednog od navijača, kojeg su podržala i dvojica njegovih prijatelja.

'Živim u kvartu blizu stadiona i obojicu Mamića doživljavam kao simpatične dečke. Nije mi jasno zašto je mlađi, Zoran, išao nešto takvo raditi, pa on je katolik. Nekako mi se čini utučen, očito je da ga nešto tišti', objasnila je jedna sugrađanka.


Naravno, sada ćemo vidjeti što će reći istraga, a potom i kako će se postaviti svi odgovorni. Građani su jasni, ali njih se ne pita.

Tako razmišljaju ulice Zagreba