Španjolac otkrio

Ako je ovo za Olma i igrača zbog kojih je došlo do odustajanja istina, bit će svega; Dinamo ga je već prodao, ali...

25.10.2019 u 10:37

Bionic
Reading

Odlazak 21-godišnjeg Španjolca Danija Olma iz zagrebačkog Dinama sve je bliže, a to je svojom izjavom između redaka najavio i trener Nenad Bjelica. No u međuvremenu je Olmu zbog odličnih igara u Ligi prvaka i mladoj španjolskoj reprezentaciji cijena značajno porasla. Nema sumnje da klubovi koji prije godinu dana nisu željeli platiti 25 milijuna eura, koliko je tražio Dinamo, sada žale za propuštenom prilikom

U prve tri utakmice Lige prvaka Dani Olmo dokazao je svima koji su sumnjali u njega kako je spreman za velike stvari. Zapeo je za oko i TV kući CNN te je u njihovom prilogu uvršten među tri najveće mlade zvijezde Lige prvaka (uz Halanda iz Red Bulla i Martineza iz Intera). I prije nego je počeo oduševljavati u Ligi prvaka vrijednost Danija Olma je prema Transfermarktu porasla na 30 milijuna eura, a ako ovako nastavi dominirati, moglo bi to značajno porasti. Na koliko? Sudeći po izjavi trenera Bjelice, jako puno, na 40, 50, 60 milijuna eura.

'Čudno je da je još u Dinamu s obzirom na to kakav je igrač i potencijal. Ako ga uspoređujemo sa Joaom Felixom, onda je Olmo puno bolji nogometaš, a znamo za koliko je Portugalac otišao u Madrid', između ostalog kazao je Bjelica.

Olma ugovor za Dinamo veže do ljeta 2021., tako da nema panike u Maksimiru zato što Španjolac nije produžio ugovor jer su očito svjesni kako bi ovaj nadareni veznjak, koji je kao klinac stigao iz Barcelone, već u zimskom prijelaznom roku mogao napusti 'modre'.

A da je Olmo ljetos zaista bio jako blizu odlaska iz Dinama, otkrio je španjolski novinar Alberto Pereiro u razgovoru za Onda Cero.

'Dinamo je tražio 40 milijuna eura. Arsenal je bio zainteresiran, ali se tada pojavila opcija da dovedu Danija Ceballosa na posudbu. To su i napravili', kazao je Pereiro.

Navodno je sve bilo dogovoreno, Dinamo je pristao na rekordnih 40 milijuna eura i sve bi strane bile zadovoljne. Ali onda su ipak odustali...

Dakle rekordan transfer, kojim bi Dinamo bio značajno slabiji u Ligi prvaka, propao je zbog igrača Reala Ceballosa, inače Olmova suigrača u španjolskoj U-21 reprezentaciji koja je postala prvak Europe.

Tako je propao transfer za kojim bi čelnici Arsenala i njihov trener Unai Emery mogli zažaliti.

Među mnogobrojnim klubovima koji su pokazivali interes za Olma, kao što su Real Madrid, Barcelona, Ajax i drugi, navodno je konkretnu ponudu dao još jedino Tottenham. Barem ako je vjerovati Pereiru, koji je očito dobro informiran.

'I Tottenham je bio zainteresiran, ali se pojavio Giovani Lo Celso. Olmo nikad nije bio prva opcija.'

Tako je Tottenham, umjesto da dovede Olma, odlučio riskirati te su iz Betisa na posudbu doveli 23-godišnjeg Argentinca (Betis ga je platio PSG-u 22 milijuna eura!).

Ako je sve ovo istina, moglo bi biti svega, pa čak i otkaza nekim ljudima koji su donijeli te odluke.

No prema posljednjim informacijama iz menadžerskih krugova, navodno je u ozbiljnu utrku za Olmom opet ušla njegova Barcelona, a jako je zainteresiran i AC Milan, u kojem je za pojačanja zadužen legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban. Upravo je po stilu igre Olmo najbliži Bobanu i njegovom shvaćanju nogometa, ali pitanje je samo za koji bi ga iznos Dinamo pustio u zimu?

  • +39
Šahtar - Dinamo, 3. kolo Lige prvaka, 2019./20. Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO