OTIŠAO U KATAR

Ako je i bilo dima, vatra nije stigla do Splita. Klasni napadač zaobišao Poljud

14.06.2024 u 13:00

Bionic
Reading

Pričalo se da je na listi želja novog sportskog direktora Hajduka Nikole Kalinića

Nakon što se u nogometnim krugovima zakotrljala priča kako sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić u Poljskoj traži napadača i trenera, danas je i službeno sve palo u vodu.

Novinar Lukasz Gikiewicz je nedavno objavio kako Kalinić u za trenera želi Mareka Papszuna koji je Rakow iz Czestochowe od 2016. do 2023. godine iz treće lige doveo do naslova prvaka. Uz to je osvojio dva kupa i dva superkupa.

Dolaskom legendarnog Talijana Gennara Gattusa koji je potpisao ugovor s Bijelima do ljeta 2026. ta ja priča izgubila na vjerodostojnosti. Moglo se pretpostaviti da će isto biti i s objavom da Kalinić dovodi za glavnog napadača Erika Exposita iz Slaska, prvog strijelca poljske lige koji je u 33 nastupa zabio 19 golova. No danas je ovaj 27-godišnji Španjolac kao slobodan igrač potpisao za katarski Umm-Salal u kojem će zarađivati oko milijun i pol eura godišnje. Ako je i bilo dima, vatra se nije upalila. 

Kao što smo javljali Kalinić je svu energiju usmjerio prema Edinu Džeki (38) i Ivanu Rakitiću (36), iskusnim internacionalcima koji bi uz Perišića, Livaju, Melnjaka i društvo bili vrlo konkurentni za borbu za naslov prvaka Hrvatske - trofej kojeg Splićani silno žele nakon posta od dva desetljeća (zadnji put su osvojili titulu u sezoni 2004/05).