nije u šoldima sve...

Odbio je arapske milijune i došao u Hajduk! Koliko će Gattuso zarađivati na Poljudu?

13.06.2024 u 06:04

Bionic
Reading

Gennaro Gattuso (46) iznenadio je sve odlukom da potpiše dvogodišnji ugovor s Hajdukom. Talijanski mediji tvrde kako je legendarni Rino praktički već sve dogovorio s Al Taawounom iz Saudijske Arabije, ali je na kraju odbio arapske milijune kako bi se ukazao na Poljudu

Talijanski su mediji odlazak Gennara Gattusa (46) u Hajduk doživjeli kao pravu senzaciju. Većina je iznenađena njegovom odlukom jer je legendarni Rino imao milijunsku ponudu Al Taawouna iz Saudijske Arabije, a neki tvrde kako je već spakirao kofere i čekala se samo potvrda tog izdašnog ugovora.

Radilo se navodno o čak šest milijuna eura po sezoni u četvrtom klubu iz prve lige Saudijske Arabije, no Gattuso je sve to jednostavno prekrižio te će sljedeće dvije sezone voditi Hajduk!

'Objava je sve iznenadila, Gennaro Gattuso je postao trener Hajduka. Doveo ga je Nikola Kalinić, bivši igrač Milana, koji je nedavno postao sportski direktor kluba iz Splita', navodi Gazzetta dello Sport, a pojedini portali napominju:

'Hrvati su odlučili staviti sve na Gattusa zbog njegove sposobnosti da se odupre pritisku i u najneprijateljskijim okruženjima i da ga ne mogu pokolebati najvruća mjesta poput Splita i Hajduka.'

No, nikome nije jasno kako će i koliko točno 'bili' platiti Gattusa koji je do sada redom vodio velike i jake klubove, daleko bogatije od Hajduka.

Prema dostupnim informacijama Gattuso je u Milanu imao ugovor na nešto više od dva i pol milijuna eura. A bio mu je to prvi jači klub u trenerskoj karijeri jer je 2013. godine započeo u švicarskom Sionu, potom je vodio Palermo, pa OFI Kretu te Pisu 2017. godine, nakon čega je sjeo na klupu 'rossonera'.

Nakon toga je s više ili manje uspjeha vodio Napoli, Valenciju te Olympique Marseille. Za usporedbu, na klupi Napolija je zarađivao oko dva milijuna eura na godinu, a u Valenciji i Marseilleu mu je godišnja plaća bila oko tri milijuna eura plus bonusi!

Zato se sad mnogi s pravom pitaju koliko će Gennaro Gattuso i njegov stručni stožer zarađivati u Splitu? Ugovor je poslovna tajna, ali jasno je kao dan da mu Hajduk ne može ponuditi ni približno izdašan ugovor kao što je legendarni Rino imao u Marseilleu, a o ponudi iz Saudijske Arabije nećemo ni razmišljati.

A opet, nije u šoldima sve, reći će neki. Talijanski mediji navode kako mu financijska strana nije bila primarna jer je Gattuso kroz igračku i dosadašnju trenersku karijeru zaradio dovoljno, a navodno se dodatno financijski osigurao pametnim ulaganjima u neke poslovne projekte posljednjih godina. I sad mu je u trenerskoj karijeri važan izazov...

I baš je to jedan glavnih od razloga zašto je Gattuso odlučio doći u Split.

'No, baš nitko nije mogao misliti da će taj izazov biti Hajduk', tvrdi većina talijanskih medija koji ujedno i podsjećaju da je Gattusa u Hajduk doveo njegov nekadašnji igrač Nikola Kalinić. I baš su svi podsjetili na epizodu iz Milana kad je Gattuso kao trener 'rossonera' zbog nezalaganja na treningu iz momčadi izbacio tog istog Nikolu Kalinića!

Sad je jasno da taj 'nesporazum' nije bio prepreka u dogovoru između Kalinića i Gattusa koji će od sljedećeg tjedna strogoću trenirati na igračima Hajduka.