mandžo nema namjere dopustiti

Ako Barca slomi zube na Juventusu, svi će zaboraviti povijesno čudo!

19.04.2017 u 14:21

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone morat će ove srijede u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka kreirati još jedan antologijski preokret. No, ako Buffon, Bonucci, Chiellini, Mandžo i društvo očekivano prođu daje, možemo reći da se 'čudo' protiv PSG-a dogodilo uzalud...

Luis Enriqueova momčad ponovo je u velikoj navolji u Ligi prvaka. Nakon što je morala loviti 0:4 u osmini finala protiv PSG-a, ovaj će put protiv Juventusa morati ganjati zaostatak 0:3, protiv najbolje obrambene momčadi natjecanja.

Barca je u dvoboju s Parižanima ostvarila jedan od najvećih preokreta koji se pamti u nogometu i s ukupnih 6:5 prošla dalje, ali to će se zaboraviti jako brzo ako slomi zube na Buffonu, Chielliniju i Bonucciju ove srijede.

Juventus je dosad primio samo dva gola u ovosezonskom natjecanju Lige prvaka i djeluje čvrsto kao stijena. No, domaćin nije bez nade: bilo je razdoblja konfuzije u zadnjoj liniji Talijana i u prvoj utakmice protiv Barce, kao i u prethodnima protiv Porta.

  • +5
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Barcelona Izvor: Reuters / Autor: Alessandro Bianchi

Allegri u posljednje vrijeme u gostima zna zaigrati 'bunker', posebno je to bilo iritantno protiv Napolija nedavno u prvenstvu i to može biti opasno. Talijanskoj reprezentaciji znalo se osvetiti u bezbroj prilika. Ako će pak igrati Juventus kao prije tjedan dana u Torinu, tada njegovi navijači neće imati nikakve brige.

Barca s druge strane ne djeluje u zadnje vrijeme kao šampionska momčad, što je bilo viđeno i protiv Sociedada u subotu, kada je pobijedila 3:2 uz vrlo lošu obrambenu igru, što bi protiv Juventusa bilo neoprostivo. No, napad koji predvode Messi, Neymar i Saurez jedan je od najmoćnijih u povijesti nogometa, što je na svojoj koži osjetio i jadni PSG pa bi samo lud čovjek potpuno otpisao Katalonce uoči uzvrata.

Bit će to još jedna europska utakmica s važnom ulogom Hrvata na terenu. Rakitić zna kakav je osjećaj zagorčati život Juventusu jer je zabio gol u finalu Lige prvaka prije dvije godine, no Mandžukić ovaj put vjeruje da je došlo njegovo vrijeme i zajedno sa suigračima namjerava rutinski dovršiti posao. Oba naša reprezentativca trebala bi startati od samog početka utakmice i čeka ih teških 90 minuta.

Ovaj je dvoboj također značajan jer pobjednik ima izgleda osvojiti trostruku krunu, najveće moguće klupsko postignuće u sezoni. Juventus je naravno tome bliži jer vodi u Seriji A, a Barca kaska za Realom u Primeri, no Talijani prvo moraju izbaciti Katalonce iz natjecanja, a onda tek mogu razmišljati o trostrukom slavlju i madridskim klubovima kao najopasnijim preostalim rivalima u Ligi prvaka...