KVALIFIKACIJE ZA LP

Ajax izvukao 'nulu' na Cipru; gostujuća slavlja Slavije i Club Bruggea

20.08.2019 u 23:14

Bionic
Reading

Nogometaši Ajaxa, prošlogodišnji polufinalisti Lige prvaka, odigrali su 0:0 na gostovanju kod ciparskog APOEL-a u prvoj utakmici doigravanja za elitno klupsko nogometno natjecanje, dok su praška Slavija u Cluju i belgijski Club Brugge u Linzu ostvarili minimalne pobjede i veliki kapital pred uzvrate na svojim stadionima

Ajax i APOEL su u Nicosiji odigrali utakmicu sa 29 pokušaja prema vratima, ali nijedan od 10 udaraca koji su išli u okvir nije završio i u mreži. Nizozemci su posljednjih deset minuta morali odigrati s desetoricom igrača, jer je zbog drugog žutog kartona isključen marokanski branič Mazraouni.

U momčadi APOEL-a od 68. minute je zaigrao hrvatski napadač Antonio Jakoliš, stariji brat Hajdukovog ovogodišnjeg pojačanja Marina Jakoliša, a zamijenio je Slovenca Romana Bezjaka koji je dvije sezone igrao u Rijeci.

Slavia je ostvarila značajnu pobjedu u Rumunjskoj 1:0. Masopust je u 28. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, a domaći mogu žaliti za 79. minutom, kad je Francuz Omrani izborio kazneni udarac, odlučio ga sam izvesti, a njegov je udarac obranio gostujući vratar Kolar.

Za Cluj je cijelu utakmicu odigrao rođeni Zagrepčanin Damjan Đoković, koji je odrastao u Nizozemskoj, a pretprošle sezone nosio dres Rijeke.

  • +3
Liga prvaka, polufinale: Ajax - Tottenham Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Hrvatski reprezentativni stoper Matej Mitrović odigrao je cijelu utakmicu za Club Brugge koji je napravio veliki korak ka grupnoj fazi Lige prvaka pobjedom na gostovanju kod LASK-a. U 10. minuti Vanaken je realizirao kazneni udarac za 0:1, dosuđen uz pomoć VAR tehnologije, prvi put upotrijebljenu u doigravanju za Ligu prvaka.

Uzvrati u ovim parovima na rasporedu su u srijedu, 28. kolovoza.

U srijedu će biti odigrane preostale tri prve utakmice doigravanja Lige prvaka. Dinamo na Maksimiru dočekuje norveški Rosenborg, grčki Olympiacos u Pireju je domaćin ruskom Krasnodaru, dok će švicarski Young Boys u Bernu ugostiti beogradsku Crvenu zvezdu. Svi dvoboji započinju u 21 sat.

Uzvrati u tim parovima su na rasporedu u utorak, 27. kolovoza.