ni blizu teniskom vrhu

Agoniji Marije Šarapove nema kraja: Povratak teži nego što je očekivala!

03.08.2017 u 17:54

Bionic
Reading

Marija Šarapova morala se povući s turnira u Stanfordu zbog bolova u ruci i može se samo nadati pozitivnici organizatora kako bi nastupila na US Openu...

Povratak 30-godišnje Ruskinje nakon 15 mjeseci doping suspenzije teži je nego što se to moglo očekivati. Nije problem razina igre, već ozljede koje muče Šarapovu i ne dopuštaju joj da prikupi značajan broj WTA bodova.

  • +3
Marija Šarapova Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon što je zbog ozljede mišića morala propustiti kompletan dio sezone travnatih turnira, neslavno je završio i njezin povratak ovog tjedna u Stanfordu. Prošla je u prvom kolu Jennifer Brady, a onda zbog bolova u lijevoj ruci bez borbe predala Olgi Curenko.

'Doktor mi je preporučio da ne riskiram daljnju ozljedu,' izjavila je Šarapova nakon otkazivanja turnira.

To znači da se Marija i dalje nalazi na slabom 171. mjestu WTA ljestvice, što znači da će joj trebati pozivnica organizatora da bi nastupila na US Openu. Za Roland Garros i Wimbledon ju nije dobila, a hoće li Amerikanci drukčije postupiti ostaje za vidjeti.

Upravo pozivnice sportašici koja je bila suspendirana zbog dopinga izazivaju najburnije reakcije u ženskom tenisu ove godine, a Šarapova je bila meta teških riječi kolegica. No, veći problem za Mariju je fizička nespremnost i ako se takva situacija nastavi ova bi povratnička sezona mogla biti za zaborav...