TENISKE EKSHIBICIJE

Agassi i Sampras opet na terenu; pogledajte majstorije legendi!

04.03.2014 u 13:08

Bionic
Reading

U ponedjeljak su diljem svijeta igrani ekshibicijski mečevi povodom Svjetskog dana tenisa. Srbin Novak Đoković pobijedio je Britanca Andyja Murraya 6-3, 7-6(2) u Madison Square Gardenu u New Yorku, a poseban je spektakl bio i onaj između legendi Andrea Agassija i Petea Samprasa

Budući da meč nije bio natjecateljskog karaktera, obojica igrača su iskoristili priliku za zabavljanje mnogobrojne publike. U akciju su uključili i umirovljenu francusku tenisačicu Marion Bartoli, prošlogodišnju pobjednicu Wimbledona. I Đoković i Murray su prvi puta igrali u Gardenu.

'Bio sam zadivljen veličinom dvorane. S obzirom povijest u svijetu sporta, zabave i glazbe, ovo je najimpresivniji i najvažniji objekt pod krovom na svijetu', rekao je Đoković

'Možda više nikada nećemo imati priliku ovdje igrati. Zbog toga smo željeli uživati,. Nadam se da su uživali i gledatelji. To je bilo najvažnije ove večeri', dodao je Murray.

U zagrijevanju su braća blizanci Bob i Mike Bryan pobijedili braću McEnroe, Johna i Patricka, s 8-3 u produljenom setu.


U Londonu su veliki Amerikanci Andre Agassi i Pete Sampras obnovili svoje rivalstvo. Iako je Sampras bio bolji s 20-14 u pobjedama dok su obojica bili aktivni profesionalci, ovoga puta je pobijedio Agassi 6-3, 7-6.

'Nije bilo važno tko će pobijediti, a tko izgubiti. Željeli smo pokazati ono što smo nekada dobro radili na terenu', rekao je Agassi čije majstorije možete vidjeti u priloženom videu.